František Prachař
7. července 2011 • 19:30

Extrém na kole: Úžeh bolí, sotva dojdu na záchod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG FRANTIŠKA PRACHAŘE - V neděli odpoledne jsem vyrazil na trasu extrémního cyklistického závodu Craft 1000 Miles Adventure. Je čtvrtek, za mnou zhruba 470 km z celkových 1600 a já mám dost. Do včerejška jsem byl docela v pohodě, teď mě ale dostal úžeh.



Slovensko je fakt hrozně těžký, člověk jede po silnici a najednou vjede do terénu, kde to je úplně nesjízdný. Ten, kdo ty cesty kreslil do mapy, zdejší krajinu asi nikdy neviděl a jen tak hádal.

Zdravotně na tom nejsem dobře, tělo očividně zareagovalo na zátěž. Původně jsem chtěl jet kontinuálně a spal jsem 4-6 hodin denně, včera v noci jsem měl ale zimnici a skoro vůbec jsem se nevyspal. Ráno jsem do sebe dostal jen housku a pomeranč a myslel jsem, že to hned vyhodím.

Hned na začátek dnešní cesty jsem pak musel do dvou drsných kopců. Jeden vedl po asfaltu a ten jsem vyjel, druhý jsem už tlačil a v půlce jsem málem ztratil vědomí. Úžeh jsem si asi uhnal v tom prvním, člověk se jednou zapomene napít a je to hotový.

Dneska jsem to ukončil po třiceti kilometrech, v Ružomberoku jsem si vzal hotel. I cesta na záchod je teď ale problém. Hlava mě třeští, klouby bolí a ztratil jsem cit v prstech. Nemohl jsem ani brzdit při cestě z kopce.

Craft 1000 Miles Adventure
závod cyklistů, chodců a koloběžkářů bez jakéhokoliv zabezpečení napříč Slovenskem a Českem
trať měří 1600 km, celkové převýšení činí 30 km

Co dál? Zatím to nevzdávám. Nechci vypadat jak rozmazlenej Pražáček, i když jsem to asi fakt přepálil, protože jsem nevěděl, do čeho jdu.

Zítra chci jet, ve městě jsem si nechal vyměnit brzdy a spravit přehazovačku. Rozhodně musím odlehčit batoh a uvidíme ráno, snad budu schopný vstát.

K prvnímu checkpointu mi zbývá 115 km, ale je to cesta přes největší sr..ky. Čeká mě kopec do Martina a Malá Fatra, nejrizikovější oblast výskytu medvědů. Večer bych chtěl každopádně z hor sjet někam do vesnice a přespat. Nahoře se to moc nedá, v noci je tam hrozná zima. Tak uvidíme...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud