23. dubna 2014 • 19:32

Vrba se smířil se ztrátou Čecha: Vyzkoušíme nové alternativy

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počítá s tím, že v jarních přípravách svou jedničku do brány nepostaví. Pavel Vrba už mluvil s Petrem Čechem, který si v úterním semifinále Ligy mistrů v zápase Chelsea s Atlétikem Madrid (0:0) vykloubil rameno. Podle reprezentačního trenéra podstupuje nejlepší český fotbalista v současné době vyšetření, která určí, jak dlouhá bude jeho rekonvalescence.



"Petr mi potvrdil informace, které se objevily bezprostředně po utkání - tedy, že má problémy s ramenem. Momentálně podstupuje další podrobná vyšetření a po nich bude zřejmé, jakou léčbu podstoupí a jak dlouho bude trvat jeho rekonvalescence," uvedl Vrba v tiskové zprávě Fotbalové asociace ČR.

Čech bude národnímu týmu chybět v přípravných zápasech v květnu ve Finsku a v červnu s Rakouskem, Vrba to ale jako zásadní komplikaci nevnímá.

"Aspoň v přípravných zápasech budeme moci vyzkoušet jiné alternativy. Už dopředu bylo jasné, že bychom tak učinili v červnovém zápase proti Rakousku, v němž počítáme především s hráči z domácí soutěže, teď to tedy platí i pro květnové utkání ve Finsku. Příležitost tak dostanou další gólmani," uvedl Vrba.

Čech se v úterý v Madridu zranil na začátku utkání po rohovém kopu. Jednatřicetiletý gólman Chelsea sice vytáhl míč nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a po osmnácti minutách ho nahradil veterán Mark Schwarzer. Kouč José Mourinho poté na tiskové konferenci bez bližších podrobností řekl, že pro Čecha skončila sezona.

Po této situaci musel Petr Čech z utkání s Atlétikem Madrid odstoupit
Po této situaci musel Petr Čech z utkání s Atlétikem Madrid odstoupit

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud