22. července 2014 • 12:04

Kadlec kritizoval jednání bývalého trenéra: Skoro se mnou nemluvil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V německé bundeslize půjde Václav Kadlec do druhé sezony. Ve Frankfurtu maká od začátku přípravy, pod novým trenérem Thomasem Schaafem bojuje o základní sestavu. Exsparťanský útočník v rozhovoru pro německý Kicker mluvil také o tom, že ho mrzelo, jak mu předchozí trenér Armin Veh po slibném podzimu nedal víc šancí. Na jaře si totiž prakticky vůbec nezahrál.



Kadlec měl loni na adaptaci v bundeslize minimum času. Do Frankfurtu přišel ze Sparty uprostřed srpna, dva týdny před koncem přestupového období. Mladý útočník se ale rychle chytl, odehrál skoro celý podzim a vstřelil čtyři góly.

Pohoda 22letého útočníka ale skončila se zimní pauzou. "Nedostal jsem pak žádnou šanci. Trenér sázel na Joselua (nejlepší střelec týmu), já jsem dělal náhradníka nebo se ani nevešel do kádru. Neměl jsem moc možností, jak se ukázat," cituje Kadlece německý Kicker.

Václav Kadlec v sevření mezi dortmundskými Sahinem (vlevo) a Marcelem SchmelzeremFoto Michal Beránek (Sport)

Hráči, který bojuje o místo v českém reprezentačním útoku, se také nelíbilo, že s ním trenér téměř nekomunikoval. "Veh se mnou mluvil jen málo," připouští.

Trenér však před jarní část, kdy klub bojoval o záchranu, jasně naznačil, že na experimenty není prostor. Proto raději hrál jen s jedním hrotem Joseluem a na českého mladíka už nezbyl prostor.

Pro Kadlece ale s novou sezonou přichází nová výzva. Útočná jednička Joselu, který ve Frankfurtu hostoval z Hoffenheimu, podepsal čtyřletou smlouvu v Hannoveru. Frankfurt sice ještě shání jiné útočníky, ale Kadlec před novou sezonou dostává prostor. Nastoupil v obou přípravných zápasech, vstřelil jednu branku.

"Nový trenér pro mě znamená novou šanci, chci od začátku tvrdě pracovat," říká Kadlec. Talentovaný střelec si také pochvaluje, že se zlepšila i jeho komunikace. "Má němčina už je mnohem, mnohem lepší."

Případnou jazykovou bariéru s ním řešil i nový kouč Thomas Schaaf. "Hned za mnou přišel a ptal se, jestli rozumím německy. Říkal jsem mu, že tak z osmdesáti procent. On odpověděl, že to stačí," usmíval se hráč, který na delší rozhovory raději ještě využívá pomoc tlumočníka.

Kadlecův cíl do nové sezony je jasný, dostat se zpátky do sestavy a pravidelně hrát. Schaaf zkouší hru na dva útočníky, což by českému hráči mohlo vyhovovat.

"Hrát na dva útočníky mi nevadí, jsem na to zvyklý od dětství. Také tréninky jsou na velmi vysoké úrovni, víc se zaměřujeme na koncovku," líbí se Kadlecovi.  

Zklamaný Václav Kadlec tleská fanouškům Frankfurtu po prohře s Dortmundem
Zklamaný Václav Kadlec tleská fanouškům Frankfurtu po prohře s Dortmundem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud