22. července 2014 • 14:28

HOTOVO! Real potvrdil příchod Jamese, večer oblékne desítku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojednáno. James Rodríguez, nejlepší střelec světového šampionátu v Brazílii, se stal hráčem Realu Madrid! Kolumbijský ofenzivní záložník přestoupil z francouzského Monaka, v Madridu už absolvoval zdravotní testy. Odpoledne transfer oznámily oba kluby na svých internetových stránkách. Večer se španělským celkem podepíše šestiletý kontrakt. Přichystaný je pro něj dres s posvátným číslem deset.



V Realu tohle umějí. Prakticky každé léto do týmu přivedou žádaného fotbalistu. Hvězdu, která přitahuje davy, strhne mediální smršť a uspokojí náročné fanoušky.

Tentokrát se vedení klubu podařil opravdu velký úlovek. V Madridu oznámili přestup Jámese Rodrígueze. Mladičkého, teprve 23letého fotbalistu, který v kolumbijském dresu zazářil na šampionátu v Brazílii.

"Real Madrid oznamuje dohodu s Monakem, James Rodríguez se ke klubu připojí na následujících šest sezon," uvedl španělský klub na svých oficiálních internetovýxch stránkách.

James Rodríguez po příletu do Madridu na letišti BarajasFoto Twitter.com/_life_football_

James už se v Madridu mihnul v pondělí, kdy ale jen na letišti přestupoval na spoj do Monaka. Ve Francii řekl, že už nepůjde hrát přátelská utkání a čekal, až se oba kluby dohodnou.

Pak události nabraly rychlý spád. V úterý dopoledne James na madridské klinice Sanitas La Moraleja prošel zdravotní prohlídkou, odpoledne už oba kluby oznámily dohodnutý transfer.

V osm hodin večer James na Santiago Bernabeu podepíše šestiletou smlouvu. Plat? Vskutku královský, každou sezonu mu na kontě přistane 5 milionů eur (135 milionů korun).

Real podle španělských médií Monaku na odstupném vysází 80 milionů eur (zhruba 2,1 miliardy korun), mluvlo se i o částce o 10 milionů vyšší. Půjde o druhou výraznou posilu, španělský celek už přivedl Toniho Kroose z Bayernu.

Mladé kometě, která mimo jiné vstřelila v Brazílii nejkrásnější gól celého turnaje, se dostane ještě jedné pocty. Oblékne dres s posvátným číslem deset. To bylo minulou sezonu prázdné, naposledy ho nosil Mesut Özil.

Dresy Jamese Rodrígueze v Realu Madrid si už dokonce fanoušci mohou pořídit
Dresy Jamese Rodrígueze v Realu Madrid si už dokonce fanoušci mohou pořídit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud