22. července 2014 • 17:10

Hvězdy, které si pořídily velkokluby. Kde se uchytí nejdražší hráči?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolo přestupového trhu se po skončení MS v Brazílii začíná pořádně roztáčet. Kluby větrají kádry, před startem sezony dochází k přesunům u největších světových týmů. James, Kroos, Suárez, Costa, Fábregas,... Kdo ze světových hráčů se stane hvězdou na své nové adrese? Nabízíme detailnější pohled do čtyř velkoklubů, kde probíhají největší změny.



REAL MADRID

Na každém světovém šampionátu vyletí hráči, do kterých by to málokdo řekl. James Rodríguez se v dresu Kolumbie stal nejlepším kanonýrem, pár týdnů poté už podepisuje novou, luxusní šestiletou smlouvu v Realu Madrid.

Madridští šéfové vytáhnou v přepočtu přes dvě miliardy korun, aby 22letou hvězdu vykoupili ze smlouvy v Monaku. James se najednou stane jedním z nejdražších hráčů planety, mužem, který by měl táhnout slavný klub.

Když k tomu přičtete ještě nákup Toni Krooseho (823 milionů), jednoho z nejlepších hráčů mistrovské německé mašiny, vyjde vám, který klub čeřil přestupové vody nejvíc. Kvůli takto drahým nákupům ale bude muset udělat pořádek ve stávajících jménech. Real pustil do Juventusu talentovaného útočníka Álvara Moratu, kádr možná opustí Sami Khedira a Angel Di María.

BARCELONA  

Stranou přestupového rejdění není ani Barcelona. Naopak. Katalánský gigant, který svou výjimečnou generaci vypiplal ve slavné akademiii La Masía, tentokrát kráčí jinou cestou. Musí, neboť vadnoucí tým nutně potřebuje pořádnou čistku.

V Barceloně došlo - a zcela jistě ještě dojde - k velkým přesunům. Skončili Valdés, Puyol, odešli Fábregas, Sánchez, na odchodu je i Xavi, výjimečný režisér všech posledních úspěchů. Klub s velkou pompou podepsal "kanibala" Suáreze, ten ale červenomodrý dres obleče až v listopadu.  Přesto jde zatím o největší přestup léta.

Barcelona si krom toho už pořídila kompletní novou brankářskou dvojici (Ter Stegen, Claudio Bravo), do pole přišli se Suárezem další čtyři hráči. Nový trenér Enrique chce ještě přivést klidně dva další obránce, potřebuje především stopery.

MANCHESTER UNITED

Pyšný klub z Anglie zažil příšernou sezonu. Nový šéf lavičky Luis van Gaal chce přestavět mužstvo a co nejrychleji se prodrat zpět mezi absolutní elitu. Kádr v United se mění opravdu ve velkém. Skříňky už vyklidili tři ze čtyř defenzivních pilířů poslední doby (Ferdinand, Vidič, Evra), s hráčskou kariérou skončil Ryan Giggs. Na odchodu je Nani, Hernandéz a mnozí další.

Na Old Trafford podepsali zatím dva hráče. Nadějného, teprve osmnáctiletého krajního obránce Luka Shawa ze Southamptonu a záložníka Andera Herreru z Athletic Bilbao. Rozjednaných ale mají několik dalších tváří. S Barcelonou se navzájem předhání s nabídkami pro špičkové obránce Hummelse či Blinda, směrem dopředu vyhlíží například Di Maríu z Realu. Dá se čekat, že rudý dres určitě obéknou hodně zajímavá ujména...

CHELSEA

Stamford Bridge zažil léto odchodů těch, co tvořili kostru týmu posledních sezon. Končí Frank Lampard a Ashley Cole, své místo nemá jisté ani dlouholetá jednička Petr Čech. Naopak kapitánská páska ještě minimálně jednu sezonu zůstane Johnu Terrymu.

Trenér Mourinho v přípravě přivítá belgického gólmana Courtoise, do obrany přišel mladík Zouma, ofenzivu mají posílit především Diego Costa a Cesc Fábregas. Když portugalský kouč sledoval španělskou dvojici na mundialu v Brazílii, moc radost asi neměl. Musí teď doufat, že hráče v klubu vyladí do potřebné formy. Rýsuje se i velký návrat Didiera Drogby.     

Jak posilují kádry elitní fotbalové kluby

Real Madrid - James, Kroos, Navas, Falcao???
Barcelona - Suárez, Rakitič, Stegen, Bravo, Halilovič, Mathieu, Delofeu, (návrat z host.), Blind???, Hummels???, Verthongen???
Atlétiko Madrid - Mandžukič, Torres???
Chelsea - Costa, Fábregas, Luís, Zouma, Drogba???
Arsenal - Sánchez, Khedira???, Balotelli???
Manchester United - Herrera, Shaw, Daley Blind???, Vidal???, Di María???, Sneijder???
Manchester City - Drogba???
Liverpool - Bony???
AS Řím - Ashley Cole
Juventus - Evra, Morata
Bayern - Lewandowski
PSG - David Luiz
New York City - Lampard???, Xavi???

Pokud Luis Suárez znovu kousne, vyjde ho to v Barceloně hodně draze
Pokud Luis Suárez znovu kousne, vyjde ho to v Barceloně hodně draze

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud