Martin Tomaides
23. září 2014 • 09:46

Hemský si chválí Dallas a má jasný cíl: Chci tu vyhrát Stanley Cup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct Čechů už v historii oblékalo dres mužstva Dallas Stars, ani jeden z nich ale v týmu neodehrál ani sto utkání! To by měl hravě prolomit hokejový kouzelník Aleš Hemský, který na začátku července podepsal v Texasu tříletý kontrakt a měl by patřit k hlavním ofenzivním zbraním klubu. "Líbí se mi, jak z ničeho dokáže vytvořit gólovou šanci," chválí nového svěřence trenér Lindy Ruff.



Téměř jedenáct sezon strávil šikula v dresu Edmontonu. Od role nováčka a mladíka se dopracoval na muže, který v klubu patří k nejzkušenějším a nadané hochy učí, jak se správně chovat na ledě i mimo něj. Poprvé v NHL změnil dres až letos na jaře, kdy na závěr ročníku zavítal do Ottawy a v létě už podepsal v Dallasu.

"Je to tu skvělé, všichni se chovají moc hezky, zatím si celý kemp užívám," vykládal nadšeně Hemský po sobotním tréninku. "Těším se na naše výkony, Dallas má šanci bojovat o Stanley Cup, proto jsem tady," prozradil český útočník.

Po letech, kdy válčil v dresu Oilers, se kterými poslední roky pravidelně brázdil dno NHL (Edmonton naposledy do play off postoupil v roce 2006) teď chce bojovat o horní příčky. K podpisu v Texasu pomohl také letní trejd, který do klubu zanesl hvězdného Jasona Spezzu. Právě s ním si Hemský v Ottawě skvěle rozuměl.

"Aleš je na ledě hodně chytrý, zvládá výborně tvořit hru. Jeho další předností je taky to, jak si umí najít volný prostor na ledě, když puk nemá," chválil staronového parťáka pro klubové stránky Stars právě Spezza.

Dalším dobrým důvodem byla ofenzivní síla, kterou Stars předvedli hlavně v poslední sezoně. Duo Jamie Benn - Tyler Seguin skončilo v TOP 10 bodování celé soutěže, na vzestupu jsou i Antoine Roussel či Cody Eakin, hvězda by jednou měla vyrůst z Valerije Ničuškina. A hlavně, ani jednomu ze jmenovaných není více než 25 let.

"Ve skládání útoků máme plno dobrých možností. Je tu několik výborných centrů, hráče v útocích můžeme dost točit," vysvětluje Hemský potenciál, který v mužstvu viděl.

A na novou posilu do svých útočných formací se hodně těší i trenér Lindy Ruff, který krátce popsal, co se mu na mistrovi světa z roku 2005 nejvíc líbí. "Je neskutečně šikovný. Na posledním tréninku jsem sledoval, jak dokáže z ničeho vytvořit jasnou gólovou šanci," řekl nadšený Ruff.

Seznam Čechů v Dallasu:

Tomáš Vincour - 86 utkání
Radek Dvořák - 73
Martin Škoula - 61
Jaroslav Modrý - 57
Roman Turek - 55
Jaroslav Svoboda - 43
Martin Ručinský - 42
Patrik Štefan - 41
Jaromír Jágr - 34
Pavel Patera - 12
Vojtěch Polák - 5
Petr Buzek - 4

A cíl je do budoucna pro Hemského jasný. Během tříletého kontraktu by jedenatřicetiletý útočník chtěl dosáhnout na Stanley Cup. K tomu mu před osmi lety chyběl ve finále proti Carolině jediný vítězný zápas, ale od té doby se do play off ani nepodíval.

"Strašně to utíká. Pořád si říkáte, že si v play off zahrajete příští rok a když ne, tak ten příští. A najednou to je osm let. Teď už jsem hladový, chci do vyřazovacích bojů a chci vyhrát Pohár," hlásí odhodlaně.

Premiéru v novém dresu už má Hemský za sebou. V noci na dnešek pomohl k výhře nad St.Louis 4:3 jednou asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud