21. října 2014 • 17:55

Juniorská extraliga má sponzora jako Manchester United

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři písmena na tři roky. Co spojuje závody formule 1, mistrovství světa v ragby, Bayern Mnichov, Manchester United a českou juniorskou extraligu? Je to jméno nadnárodní logistické společnosti DHL, která se dohodla na tříleté spolupráci s českým hokejovým svazem. V názvu ji bude mít nejvyšší juniorská soutěž nejméně do dubna 2017.



„Spolupráce s tak silným a renomovaným partnerem si velmi vážíme,“ uvedl při podpisu smlouvy Tomáš Král, prezident ČSLH. „Nejvyšší juniorská soutěž prošla v posledních sezónách proměnami, které se odrazily v její vyšší kvalitě a lepších výsledcích mládežnických reprezentací. Jsem přesvědčen, že s podporou nového titulárního partnera ji posuneme ještě dále,“ dodal.

„Vybrali jsme si partnerství, které pokryje velký počet sportovců a má celospolečenský dopad. Chceme investovat do budoucnosti. Pokud přispějeme k tomu, že se vychová střelec vítězného gólu na světovém šampionátu, budeme rádi,“ uvedl Luděk Drnec, viceprezident DHL Express Czech Republic.

Pod tuto pobočku spadá deset středoevropských zemí. K tomu, že se podařilo přesvědčit k podpoře českého mládežnického hokeje i jiné členy vedení z hokeji naprosto odtažitých zemí, byla popularita tohoto sportu u nás, jeho charakter a taky výsledky. „Byli překvapení, jak je úspěšný. Účast osmnáctky ve finále mistrovství světa, to byl bod, který měl váhu,“ přiznal Luděk Drnec.

V DHL extralize juniorů obhajují mladíci z Chomutova. Počet účastníků se postupně snížil na 16 týmů ze čtyřiadvaceti. „To byl nesmysl, současný herní model je zárukou kvality,“ podotkl Tomáš Král. „Fungují rovněž akademie, kterých je jedenáct. Po zkvalitnění podmínek se jejich počet snad ještě rozšíří,“ prohlásil.

„Podpora sportu a mládeže je pro nás jeden z prioritních pilířů, na které se v rámci strategie společenské odpovědnosti v DHL Express zaměřujeme. Vybrali jsme si partnerství, které pokryje velký počet sportovců a má celospolečenský dopad. Chceme investovat do budoucnosti nejen ve chvílích, kdy se daří a jsou výsledky, ale hlavně v dobách, kdy cítíme, že se mohou díky naší podpoře vytvořit podmínky pro to, aby práce s mladými talent přinášela kýžené výsledky” řekl Luděk Drnec, Vice President v DHL Express.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud