23. října 2014 • 04:58

Penalta byla! Ale pomoc Plzni je nesmysl, hájí se rozhodčí Bílek

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Způsob, jakým řídil nedělní zápas Plzně v Mladé Boleslavi (3:0), spustil lavinu. Rozhodčí Jaroslav Bílek se však brání, že za jeho nepovedeným výkonem z ligového zápasu nelze v žádném případě vidět snahu pomoci vedoucímu týmu Synot ligy.



„Tahle podezření, to jsou jenom spekulace. Opakuju, totální nesmysl. Pro mě to je bezpředmětné,“ promluvil vůbec poprvé po utkání v rozhovoru pro Sport.

Největší diskuze vzbudila situace z 16. minuty, když neodpískal penaltu za faul plzeňského Radima Řezníka na Bartla z Mladé Boleslavi. Sudí Bílek při zpětném pohledu uznává, že měl situaci posoudit jinak. Uznává, že měl penaltu pískat? „Ano, uznávám, samozřejmě.“

Zaváhání vysvětluje arbitr svým postavením na hřišti. „Neměl jsem šanci to přistrčení vidět. Viděl jsem obráncovo rameno, jak se opírá do soupeřovy lopatky, což je povolené. Tu ruku jsem neviděl a vidět nemohl.“

Nyní očekává postih od komise rozhodčích. Kromě penaltového momentu je ale přesvědčený, že postupoval správně. „Kromě té penalty mám svědomí čisté. Vyšlo to i z hodnocení delegáta. Řekl mi, že jsem to až na ten jeden moment zvládl,“ uvedl Bílek.

Mladá Boleslav - Plzeň: Neodpískaná penalta proti Plzni
Video se připravuje ...

Rozhovor se sudím Bílkem, anketu mezi fotbalovými osobnostmi a ohlasy fanoušků čtěte ve čtvrtečním Sportu

Deník Sport Deník SportFoto iSport.cz

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Penalty, ofsajdy i kung-fu. Kde sudí selhali?
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud