25. října 2014 • 22:30

Otepkova finta znovu v akci! Baník zaskočil tajně rozehraný roh

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kouzla a čáry trenéra Pavla Tobiáše v Příbrami fungují. Pomohly složit na lopatky Baník Ostrava (3:1) a Středočeši si po ní připsali čtvrtou výhru v řadě. Nic na tom nezměnil ani fakt, že trik v podobě tajně rozehraného rohového kopu tentokrát gólem neskončil. Když jej před devíti lety Tobiášův tým ukázal poprvé, končila netradiční fintu gólová radost.



Pavel Tobiáš patří k trenérům, kteří jsou vyhlášenými specialisty na signály při standardních situacích a v sobotu se to opět potrvdilo. Příbramští hráči neustále testovali obranu Baníku nejrůznějšími neobvyklými náběhy na rohové kopy a nakonec ze standardek vytěžili dva góly.

Otepkova finta zase v akci! Příbram zaskočila Baník tajným rohem
Video se připravuje ...

„Viděli jsme, že Jihlava měla proti Ostravě šance hlavně po standardkách, proto jsme se na to hodně soustředili. Navíc Baník má nezkušenou obranu i brankáře a to tomu také nahrávalo," vysvětloval Tobiáš, proč zrovna proti Ostravě vytáhl několik triků včetně utajené rozehrávky rohového kopu.

Stejný trik použil už při svém předchozím příbramském angažmá, tehdy z toho v roce 2005 dal Rudolf Otepka gól v utkání se Spartou. Tentokráte z toho byla jen střela Martina Zemana do obránce.

„Teď tomu budu muset zas dát na čas pauzu, ale ono se to uspí a za čas to zase použijeme. My, nebo někdo jiný,“ prohlásil Tobiáš. „Měli jsme to nachystané, protože jsme věděli, že hráči Baníku zůstávají ve vápně,“ dodal Zeman.

Trenéra Ostravy Tomáše Bernadyho naštvalo, jak si jeho hráči při této situaci počínali, zvláště když je na to upozorňoval.

Příbram - Baník Ostrava: Gól Martina Zemana na 1:0
Video se připravuje ...

„Přitom my z lavičky jsme hned viděli, že se to chystají udělat. Zeman si neustále kontroloval, jestli s ním jde obránce. Jenže naši hráči čekali ve vápně a nepřemýšleli. Můžeme hráče připravovat, upozornit je na to, ale realizace už je na nich,“ vztekal se ostravský kouč. „Příbram měla spoustu standardních situací, které nápaditě rozehrávala. My jen čekali na to, až inkasujeme.“

Tobiáš má prý podobných triků celý zásobník a s hráči jejich nácviku věnuje vždy minimálně jeden celý trénink v týdnu.

„Těch signálu je opravdu hodně. Dává zabrat si je vůbec zapamatovat. A jelikož jsou u toho i docela dlouhé náběhy, tak při tréninku si u toho docela dost zaběháme. Ale baví nás to a snad to baví i fanoušky. Trenér určitě teď přijde zase s něčím novým, aby se to neokoukalo. Má jich v zásobě hodně,“ smál se příbramský útočník Jakub Řezníček.

„Variant je strašně moc, důležité je načasování. Jsou tady hráči, kteří to jsou schopní dobře zahrát a kteří jsou si schopní dobře naběhnout. Pak to jde jednoduše. Navíc trenéři to mají zmáknuté,” pochvaloval si Martin Zeman. „Vypadá to zajímavě, ale nechtěl bych k tomu moc prozrazovat. Nechte se překvapit, s čím přijdeme příště,“ dodal.

Příbram - Baník Ostrava: Gól Jakuba Řezníčka na 3:0
Video se připravuje ...

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Příbram - Baník Ostrava 3:1
Video se připravuje ...

Baroš z lavičky sledoval ostravské trápení
Baroš z lavičky sledoval ostravské trápení

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud