27. ledna 2015 • 17:30

Murray: Berdych je favorit. Nikdo o mně neví víc, než jeho kouč

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První semifinále grandslamového Australian Open bude mít minimálně pro dva z hlavních aktérů pikantní nádech. I podle Andyho Murrayho, který bude Tomáši Berdychovi stát v cestě, má česká jednička na své straně lehkou výhodu jménem Dani Vallverdu. Nový Berdychův kouč je totiž bývalým členem Murrayho týmu.



„Dani zná moji hru do základů. Předpokládám, že přijde se skvělým plánem,“ řekl Murray pro britskou BBC. „S tím, kolik času jsem s Danim strávil, by to mělo být perfektní. Pravděpodobně nikdo nezná mou hru líp, než on,“ dodala nasazená šestka.

„Myslím, že je to obrovská výhoda.  S tím, co tady Tomáš předvádí, bych předpokládal, že půjde do zápasu jako mírný favorit,“ chválí svého soka Murray. S  Berdychem má navíc zápornou bilanci 4 výher a 6 porážek.

Tomáš Berdych přijímá gratulaci od Rafaela Nadala
Tomáš Berdych přijímá gratulaci od Rafaela Nadala

Střet se svým bývalým spolupracovníkem ale britská jednička osobně neřeší. „Možná mi to pak přijde trochu divné, ale je to něco, s čím se jako hráč prostě musíte srovnat. Můj cíl není porazit Daniho. Mým cílem je porazit Berdycha. Takže o tom nemíním v následujících dnech nějak přemítat,“ má jasno Murray.

Vzájemná vazba obou mužů navíc prý může zafungovat i naopak. „Já mám taky představu, co si Dani myslí o Berdychově hře, protože jsme o tom mluvili. Takže to může pracovat oběma směry,“ uzavřel bývalý svěřenec Ivana Lendla .

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud