3. března 2015 • 10:14

Barcelona si rýpla do Realu: Di Maríu prodali, protože je ošklivý

Autor: jaf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekordní posila Manchesteru United Angel Di María v létě opustila Real Madrid a nad všemožnými příčinami tohoto přestupu se tehdy horlivě spekulovalo. S velmi kuriózním vysvětlením teď přišel vysoce postavený funkcionář Barcelony Carles Rexach. Ten prohásil, že Bílý balet argentinského hráče prodal, protože je ošklivý. Svým vzhledem prý nezapadal do konceptu „nových Galacticos“, který si vysnil madridský prezident Florentino Perez.



Věčná rivalita mezi Barcelonou a Realem Madrid se znovu naplno rozhořela. Rexach se do nenáviděného rivala opřel v deníku Regio7: „Florentino Perez hledá do svých Galacticos jen hráče, které bude obdivovat celý svět a podle toho musí i vypadat.“

Vzorem pro madridské má v tomto směru být hlavně hezoun Cristiano Ronaldo . „Perez jednoduše prodává mezinárodní značku,“ řekl Rexach. Aby člen barcelonského vedení podpořil svoje stanovisko, poukázal i na poslední posily Realu Toniho Kroose a Jamese Rodrigueze. Ti prý podmínku reprezentativního vzhledu dokonale splňují.

A nezůstalo jen u hráčů. Jako další důkaz svého tvrzení uvádí asistent ředitele Rexach i bývalého trenéra madridského celku Vicente del Bosqueho. Současný kouč španělského nároďáku byl z Realu vyhozen v roce 2003, ačkoliv s týmem mimo jiné dvakrát triumfoval v Lize mistrů. „Bosque a Di María jsou pro Real prostě příliš oškliví, na rozdíl od Kroose či Jamese,“ uzavřel Rexach své kontroverzní vystoupení.

Šestadvacetiletý Di María, jenž velkou měrou pomohl Argentině na šampionátu v Brazílii ke stříbrným medailím, v létě odešel z Realu do Manchesteru United za 59,7 milionu liber (asi 2,1 miliardy korun). Překonal tak rekordní britské odstupné 50 milionů liber, které v roce 2011 Chelsea zaplatila Liverpoolu za Fernanda Torrese.

Přes velice slibný začátek však Di María zatím vysoká očekávání nenaplnil a poslední dobou se potýká s výraznou ztrátou formy. V dosavadních 19 zápasech za United se fotbalista s přezdívkou „Fideo“ (španělsky „nudle“) trefil jen třikrát.

Ángel Di Mária a jeho manželka Jorgelina Di Maria
Ángel Di Mária a jeho manželka Jorgelina Di Maria

TOP 5 gólů 7. kola Premier League: Zářili Agüero, Lallana i Di María
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud