19. dubna 2015 • 17:30

České tenistky znají soupeře! Ve finále Fed Cupu se utkají s Ruskem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřem českých tenistek ve finále Fed Cupu bude Rusko, jež v domácím semifinále v olympijském Soči zdolalo 3:2 na zápasy Německo. Rozhodující bod získaly Jelena Vesninová a Anastasia Pavljučenkovová ve čtyřhře. V repríze moskevského finále z roku 2011 se bude hrát o titul 14. a 15. listopadu na půdě českých obhájkyň.



Svěřenkyně kapitána Petra Pály před čtyřmi lety v ruské metropoli vyhrály a získaly první titul v historii samostatné České republiky. Zahájily tím úspěšnou éru, kterou korunovaly dalšími triumfy v letech 2012 a 2014.

S tenistkami Ruska, respektive Sovětského svazu, se Češky utkaly dosud pětkrát a třikrát vyhrály.

Tým kapitánky Anastasie Myskinové udělal výrazný krok směrem do finále už v úvodní semifinálový den, po němž vedl 2:0 na zápasy. Za Německo však dnes v Adler Areně nastoupily Andrea Petkovicová a Angelique Kerberová, jež v sobotu ještě odpočívaly po příletu ze zámoří, a rychle srovnaly na 2:2.

Petkovicová deklasovala 6:2, 6:1 Světlanu Kuzněcovovou a Kerberová si poradila s Pavljučenkovovou ještě jednoznačněji 6:1, 6:0. Pavljučenkovová se však z drtivé porážky oklepala a v deblu po boku Vesinové pomohla získat rozhodující bod. Nad dvojicí Petkovicová, Sabine Lisická Rusky vyhrály 6:2, 6:3.

Němkám se tak nepodařilo poprvé ve své historii otočit ze stavu 0:2 na zápasy a nezopakují si loňské finále, které v listopadu v Praze prohrály.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud