29. června 2015 • 17:48

Čechův emotivní dopis fanouškům Chelsea. Proč opustil klub svého srdce?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Současně s oznámením, že Petr Čech už OPRAVDU přestoupil do Arsenalu, zveřejnil český gólman obsáhlý, emotivní dopis na rozloučenou. Jeho adresát? Fanoušci Chelsea. Za jedenáct let strávených v klubu se mezi nimi stal milovanou legendou, uznávanou kapacitou. Teď se snaží všem příznivcům "blues" vysvětlit, proč se rozhodl opustit tým, na který do konce života nezapomene a přijmul výzvu v konkurenčním Arsenalu.



Čech si myslel, že v modrých barvách stráví zbytek bohaté kariéry. Chtěl zažívat další úspěchy, radovat se s fanoušky z velkých trofejí. Ti ho berou jako obrovskou fotbalovou osobnost, skvělého hráče i respektovanou autoritu.

Jenže Čech chce dosahovat úspěchů na hřišti, ne na lavičce náhradníků jako v minulé sezoně. Proto kývl na nabídku konkurenčního Arsenalu a pustil se do nového dobrodružství.

"Minulé léto se změnila má situace v klubu. Pochopil jsem, že už nebudu jedničkou Chelsea. Ale pořád jsem cítil, že ještě není správný čas odejít," napsal Čech v obsáhlém prohlášení určeném fanouškům klubu. "Během sezony jsem se utvrdil v tom, že se má pozice nezmění. Cítil jsem, že ale ještě nejsem v situaci, kdy bych chtěl dál sedět na lavičce. Proto jsem se rozhodl přijmout novou výzvu."

Čech vyzdvihl jednání majitele klubu Romana Abramoviče. Nebýt dobrých vztahů s ruským miliardářem, rok před vypršením smlouvy by k velkému konkurentovi nejspíš nepřestoupil.

"Během doby, co jsem tolik nechytal, jsem si uvědomil, jak moc si užívám fotbal na nejvyšší úrovni. Chyběl mi každý zápas, do kterého jsem nebyl postavený. Proto jsem požádal pana Abramoviče, abych mohl zůstat v Premier League," objasnil Čech.

Petr Čech se v Londýně přesune do jiného klubu, bude chytat za Arsenal
Petr Čech se v Londýně přesune do jiného klubu, bude chytat za Arsenal

Speciální poděkování fanouškům

Trenér José Mourinho  s odchodem kvalitního gólmana nesouhlasil. Nicméně nejvyšší klubový boss Čechův transfer do Arsenalu posvětil. "Chci mu za takovou velkorysost z celého srdce poděkovat. Bez něj by Chelsea nikdy nebyla tam, kde je. Zaslouží obrovské uznání," ocenil Čech.

Největší poděkování nasměroval k fanouškům. "Dělal jsem pro vás všechno, vy jste mi to svou láskou vraceli. Nikdy na vás nezapomenu. Zase se potkáme, ale tentokrát budu stát na druhé straně. Věřím, že si budete pamatovat naši společnou historii a pochopíte, že nadešel čas, abych šel za novou výzvou," požádal český gólman o zachování přízně.

Za odvedené služby mu na svých stránkách poděkovala i Chelsea. Klub na svých stránkách uveřejnil velký článek, kde připomněl všechny Čechovy úspěchy a poděkoval mu za dlouholeté služby, které v brance klubu odvedll.

Čech z Chelsea přestupuje po 11 letech, v Arsenalu by měl zaujmout místo týmové jedničky. Podepsal dlouholetou smlouvu, jeho příchod podle spekulací stál okolo 11 milionů liber (418 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud