Jakub Dvořák
6. března 2016 • 18:23

Vácha rozstřelil Jablonec. Moc neslavil, kouč hostů se ráně divil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo, že po dvou jarních výhrách v Synot lize přijde první zakopnutí. Fotbalisté Sparty doma celý druhý poločas bušili do obrany Jablonce, ale hosté statečně odolávali. Vše rozsekl až v 90. minutě záložník Lukáš Vácha, ke kterému se po rohu odrazil míč a zpoza vápna prudkou střelou nedal brankáři Bártovi šanci. „Byl jsem poslední, protože i Mario Holek šel do vápna, tak jsem se hlavně soustředil, aby mi to nějak neodskočilo,“ usmíval se sparťanský střelec po utkání.



Sparta nezačala nedělní šlágr vůbec dobře. Už v 10. minutě neuhlídal Lukáš Mareček v pokutovém území při centru z rohu Greguše a tomu se podařilo překonat brankáře Davida Bičíka . Severočeši se v tu chvíli radovali z vedení 1:0. Letenským trvalo pomalu celý první poločas, než se dali dohromady. Zpátky do hry je vrátil navrátilec David Lafata , který v 39. minutě využil Benešova zaváhání a vyrovnal.

Minuty ubíhaly a vše nasvědčovalo tomu, že Jablonec si na sever odveze velmi cenný bod za statečný výkon. V poslední minutě základní hrací doby však pro svěřence Zdenka Frťaly přišla rána. Po sparťanském rohu se míč odrazil k Lukáši Váchovi , který na nic nečekal a okamžitě jej napálil na bránu. Projektil hráče, který v zápase jako třetí v pořadí převzal kapitánskou pásku, skončil až za zády brankáře Bárty a letenský stadion bouřil radostí.

Sparta - Jablonec: Vácha se trefil náramně a Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

I samotný trenér Jablonce byl z rozuzlení zápasu zaskočený. „Chystal jsem tým po všech různých stránkách, ale nebyli jsme připraveni, že to Lukáš Vácha takhle trefí,“ přiznal Frťala na tiskové konferenci.

"Čekal jsem, jak se balon odrazí, abych mi blbě neskočil. Pak jsem se soustředil a trefil jsem ho dobře,“ pochvaloval si svoji vítěznou trefu sparťanský záložník. „Všichni říkají, že jsou šťastní a rádi, že to tam spadlo. Byl to hezký gól,“ usmíval se po utkání.

Podobných branek však v rudém dresu vstřelil už několik. Sám ale nechtěl hodnotit, zda poslední zásah je ten nejhezčí. „Nebudu si dělat žebříček nějakých super gólů. Jsme především rád, že tato branka rozhodla o tom, že máme tři body,“ odpověděl jasně. „Dneska jsme chtěli vyhrát, bojovali jsme a dokázali to. Není to o tom, že jsem dal vítězný gól. Jsme Sparta a vyhráli jsme,“ dodal Vácha sebevědomě.

Svoji trefu však pomalu ani pořádně neoslavil. Pouze přiběhl k tribuně a vychutnával si ovace fanoušků. „Já neslavím, mě to nějak nebaví. Čekám na lidi až začnou bouřit a na kluky. Máme všichni radost a v tu chvíli je to hodně emotivní chvíle, tak to držím v sobě a je to hrozně fajn,“ vysvětlil Vácha.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jablonec 2:1. Rozhodla Váchova paráda
Video se připravuje ...

Sparta - Jablonec: Vácha vypálil pohotově, Bárta vyrazil
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty slaví rozhodující gól proti Jablonci
Fotbalisté Sparty slaví rozhodující gól proti Jablonci

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud