Stanislav Hrabě
7. března 2016 • 09:49

Průměrný soubor, nebo dravec? Slavia poznala své schopnosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka v Mladé Boleslavi 1:2 výrazně ztížila Slavii cestu do pohárové Evropy, byla ovšem pro ni i nesmírně poučná. Poznávala v utkání sama sebe. Slavia poprvé na jaře nebodovala. V Mladé Boleslavi ukázala dvě tváře. A jestli zůstane jako v předchozích letech průměrným souborem čekajícím na ránu protivníka, jak se předvedla do 55. minuty, nebo povyrostla do nebezpečného mužstva určujícího tempo hry, což dokázala ve třetí třetině střetnutí dokonce v oslabení, to ukáže čas.



Trenér Dušan Uhrin mladší si rozpor uvědomoval. „Jsem za tyto minuty spokojený, odehráli jsme je velice dobře,“ kvitoval, že i přes nepříznivý stav byli jeho svěřenci i v deseti lidech čipernější a měli šance na otočení skóre.

„Jsme ale schopni odehrát lepší utkání,“ upozornil na hodně nevýrazný projev do 55. minuty, kdy se domácí dostali po proměnění pokutového kopu do vedení a Slavia přišla o vyloučeného stopera Michala Frydrycha.

„Nastoupili jsme strašně pasivně,“ přiznal slávistický kouč. „Mladá Boleslav nás přehrávala v záloze hlavně po stranách, Škoda neudržel vpředu žádný míč,“ opřel se i do kapitána týmu. „Kupodivu jsme začali hrát až v deseti, měli jsme šance, které jsme si nevytvořili v jedenácti,“ opět zvýraznil nelogičnost při poměru sil na hřišti.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 2:1. Pražané nezvládli důležitý zápas
Video se připravuje ...

Slávističtí hráči s tímto hodnocením souhlasili. „Je pravda, že jsme se vzbudili až po gólu,“ přiznal střídající útočník Muris Mešanovič. „Do té doby nám chyběla mezihra, pohyb, Boleslav nás jasně přehrávala,“ neskrýval. „Po obdrženém gólu jsme věděli, že musíme něco dělat,“ odhalil, že profesorské držení bezbrankového stavu už k ničemu nepovede.

„Nechali jsme se zbytečně zatlačit, zvedli jsme se až v době, kdy jsme byli v deseti,“ připojil se brankář Jiří Pavlenka, jenž prožil v slávistickém dresu při zranění jedničky Martina Berkovce premiéru.

Mdlá, nepřesná, jalová v útoku. Taková byla Slavia na mladoboleslavské půdě do 55. minuty. Pak běhavá, invenční v ofenzivě, vytvořila si mnoho šancí - to byla její proměna. Proti týmům z čela tabulky k úspěchu ovšem jiná cesta nevede. V Mladé Boleslavi dokázala, že i toto náročné pojetí svede. Dokonce v oslabení. Slavia poznává sama sebe. Své schopnosti. Někdy může být i porážka cenná.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Všechny zprávy pro fanoušky Slavie Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

Mladá Boleslav - Slavia: Kenija mohl vyrovnat, přímák ale poslal kousek vedle
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slavia: Chramostův pád v souboji s Frydrychem a Magerova penalta - 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slavia: Uhrina vykázali na tribunu, musel přes plot!
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slavia: Rada rozhodl krásnou ranou, Pavlenka na ni nedosáhl
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slavia: Slavia žije – Mešanovič na poslední chvíli snížil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud