Jakub Dvořák
10. března 2016 • 04:50

Změna v útoku Sparty. Juliš a Fatai byli u postupu, nahradí je Lafata

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se, že vítězná sestava se nemění. Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný toto nepsané pravidlo v osmifinále Evropské ligy proti Laziu téměř kompletně dodrží. Jedna zásadní změna od venkovní výhry 3:0 na hřišti ruského Krasnodaru v domácí sestavě bude. Do základní jedenáctky se vrací kapitán David Lafata.



Domácí i venkovní zápas se ho netýkal. Když se hrálo na Letné, sledoval David Lafata své spoluhráče pouze z tribuny. K odvetě do Ruska z preventivních důvodů raději ani nedocestoval. Sparta to však bez svého zraněného kanonýra zvládla s přehledem. Místy nebylo vůbec znát, že by jí chyběl její klíčový hráč.

Lafatovu pozici zastoupilo duo Fatai, Juliš, které se na hrotu vyhovělo. Mladší Juliš rozsekl domácí utkání, Fatai zase korunoval výhru v Krasnodaru. Teď však musí udělat místo kapitánovi, který je zdráv a připravený do utkání.

Ščasný: Pro Lazio je Evropská liga hlavní soutěží
Video se připravuje ...

I v Itálii mají za hotovou věc, že v útoku Sparty opravdu nastoupí David Lafata a ne Kehinde Fatai s Lukášem Julišem, kteří mají značný podíl na postupu do osmifinále.

Zdeněk Ščasný den před utkáním nechtěl Lafatův start potvrdit. „David nastoupil v neděli poprvé od zranění, a když střídal, měl toho plné zuby,“ prohlásil sparťanský trenér.„Uvidíme, do zítra ještě času dost.“

Lafatův start je ale vysoce pravděpodobný. Proti Laziu tak bude mít Ščasný kompletní jedenáctku pohromadě, i když otazník visí nad Markem Matějovským. Ten nenastoupil ani k ligovému zápasu s Jabloncem, který Letenští otočili ve svůj prospěch až gólem v poslední minutě zápasu. „Marek zkusí trénink a uvidí se,“ řekl k jeho stavu na středeční tiskové konferenci Ščasný.

Pravděpodobná sestava Sparty proti Laziu:
Bičík Zahustel , Brabec, Holek , Costa – Mareček, Vácha , Frýdek – Dočkal , Lafata, Krejčí .

Krejčí vzpomíná na památný Kinclův gól proti Laziu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud