11. března 2016 • 05:00

Co ukázala Sparta? Frýdek zářil v záloze, Fatai rozčílil kouče

Autor: pod, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají za sebou historicky první utkání v osmifinále Evropské ligy. Fotbalisté Sparty přivítali Lazio Řím, které si nakonec odvezlo remízu 1:1. Co očekávaný zápas s italským soupeřem letenskému týmu ukázal? Zatímco výkony Martina Frýdka či Jakuba Brabce musely trenéra Zdeňka Ščasného potěšit, nadále ho straší špatné obranné standardní situace. A zkušený kouč také litoval jednoho ze svých střídání.



Roh = půl gólu. Pro soupeře

Z pěti gólů, které Sparta na jaře inkasovala, padl jeden po standardní situaci – a tři po rohových kopech. Je naprosto evidentní, že kombinované bránění rudým nefunguje.

Trenér Ščasný ale systém bránění měnit nehodlá. „Určitě nebudeme bránit zónově, necháme kombinované bránění. Vždy se může stát, že někdo zaspí. Nechci to zlehčovat, ale tak to prostě je,“ tvrdil kouč.

Frýdek v záloze? Ano!

Martin Frýdek se trefil ve druhém zápase Evropské ligy v řadě, po Krasnodaru pokořil i Lazio. Znovu potvrdil, že ve středu zálohy je nejužitečnější, na beku je ho škoda. Jeho nádherný gól pravačkou stál opravdu za to.

Sám třiadvacetiletý fotbalista ale žádnou pozici neupřednostňuje. „Trenér se rozhoduje podle toho, co si myslí, že je nejlepší. Kam mě dá, tam budu hrát. Kdekoliv se budu snažit odvést stoprocentní výkon,“ vysvětlil.

Fatai musí počítat s následky

Hned dvě opory vystřídal trenér Ščasný nezvykle brzy. Zatímco výměna Lukáše Juliše za unaveného Davida Lafatu splnila jeho očekávaní, střídání Kehinde Fataie za Bořka Dočkala mu podle jeho slov nevyšlo.

„Ano, to střídání nevyšlo, to se občas stává. Fatai tam přišel s nějakými úkoly a vůbec je nesplnil. Šel tam proto, aby chodil za obranu, protože s tím mělo Lazio velké problémy. Kdyby toho využil, mohl být výsledek lepší. Rozčílil mě hodně, to se musím přiznat. Může to mít následky, že tam příště půjdou jiní hráči,“ kritizoval svého svěřence Ščasný.

Obrana funguje. Brabec je lídrem

Přestože Lazio ukázalo svou sílu, defenziva Sparty soupeře pustila jen do minima šancí. Kromě obranných standardních situací, které, jak již bylo zmíněno, tým příliš nezvládá, má v obraně velkou přednost.

Lídrem obrany je i nadále Jakub Brabec, který působí na hřišti jako skála. S jeho tvrdostí a agresivitou mají soupeři velké problémy. Brabce pak dobře doplňuje Mario Holek . Stoperská dvojice prostě funguje.

Domácí tvrz a evropská neporazitelnost

Sparta dokázala i s Laziem prodloužit úctyhodnou sérii. V Evropské lize totiž nadále patří mezi tři týmy, které ještě v této sezoně neprohrály. Druhým je právě Lazio, třetím pak anglický Liverpool.

Letenský tým navíc potvrdil, že na domácí půdě je k neporažení. Ve všech soutěžních zápasech se v této sezoně našel jediný tým, který Letnou „vyloupil“ - CSKA.

Střelec Frýdek: Takhle to trefit, to se mi zase dlouho nepovede
Video se připravuje ...

Ščasný: Střídání s Fataiem hrubě nevyšlo, to se stává
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud