11. března 2016 • 11:16

Lazio na Spartě prohrálo v hledišti. Sudí řešil bučení na Costu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lazia zanechali v Praze po remíze se Spartou 1:1 v úvodním osmifinále dobrý dojem, horší už to bylo s jejich fanoušky. Důvod? Rasistické bučení fanoušků na sparťanského obránce Costu, kvůli kterému musel španělský sudí Undiano Mallenco v prvním poločase krátce přerušit zápas. Italskému klubu nyní hrozí přinejmenším pokuta.



Běžela 25. minuta a sparťanský obránce se chystal rozehrát aut pod sektorem fanoušků Lazia. Ti na rodáka ze Zimbabwe začali bučet a rasisticky ho urážet. Hlavní sudí reagoval hned - přerušil hru a zavolal si čtvrtého rozhodčího. „Pořádně nevím, o co šlo. Všiml jsem si toho, až když přiběhl rozhodčí ke střídačkám,“ řekl o celém incidentu trenér Lazia Stefano Pioli.

Krátkého přerušení zápasu v prvním poločasu si všimla i italská média. "Lazio prohrálo pouze v hledišti," uvedl list Corriere della Sera. "Bučení fanoušků pokazilo jinak povedený večer Lazia, které je sice zklamáním v Serii A, ale téměř dokonalé v Evropě," přidal ve svém komentáři.

Celý incident měl dohru ještě po konci zápasu. „Přímo s Costou jsme ten incident neřešili, ale byl to jeden z bodů, které se probíraly po utkání se zástupci UEFA,“ řekl šéf komunikace letenského klubu Ondřej Kasík. 

Obránce Sparty Costa Nhamoinesu se zlobil kvůli rasistickým projevům fanoušků Lazia
Obránce Sparty Costa Nhamoinesu se zlobil kvůli rasistickým projevům fanoušků Lazia

Objevila se také informace, že nevhodné chování o italské fanoušky Lazia, ale o spřátelené ultras z Polska, kteří fandí Wisle Krakov.

Jejich počínání by mohlo vyjít klub draho. Podle delegáta UEFA se klidně může stát, že bude italský celek dodatečně potrestán.

Navíc to není poprvé, kdy se italští tifosi rasisticky vyjádřili vůči hráči soupeře. V minulosti bylo Lazio potrestáno už několikrát. Na jaře 2013 hrálo bez fanoušků proti Fenerbahce Istanbul. O pár měsíců později nesměli fanoušci na duel proti Apollonu Limassol. Nyní hrozí Biancocelesti další trest.

Jak se postupuje při rasistických projevech diváků

1. přerušení utkání

2. opět přerušení, případně odchod do kabin

3. ukončení zápasu, či pouhé přerušení a řeší se, co bude následovat

Ščasný: Střídání s Fataiem hrubě nevyšlo, to se stává
Video se připravuje ...

Zahustel: Zase gól po rohu... Musíme zlepšit osobní bránění
Video se připravuje ...

Střelec Frýdek: Takhle to trefit, to se mi zase dlouho nepovede
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud