5. dubna 2016 • 16:30

Zraněnému Ďurišovi se vrátil úsměv. Ve hře je i návrat na Spartu

Autor: iSport.cz, jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň hlásí dobré zprávy. Zranění Michala Ďuriše, který v sobotním ligovém utkání s Jihlavou (2:0) musel kvůli problémům s kotníkem střídat, není tak vážné. Podrobnější vyšetření vyloučila zlomeninu kotníku či přetržení vazů. V případě zdárného průběhu by se nejlepší západočeský kanonýr mohl vrátit do hry už na klíčový zápas na Spartě (24. dubna). Slovenský reprezentant by měl stihnout i letní mistrovství Evropy.



"Máme pozitivní zprávy, kotník není zlomený, vazy nejsou přetržené, ale čekáme na další vyšetření, jak je vážné případné poranění vazů. Ve hře je i optimistická varianta "pouze" těžkého výronu nebo natažení vazů," uvedl pro server iSport.cz tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Pokud by šlo o těžký výron, Ďuriš by mohl být zpátky na hřišti už za tři týdny. To by znamenalo, že stihne zápas českého fotbalového jara na Letné. Bitva nejlepších českých týmů je na programu v neděli 24. dubna.

Sedmadvacetiletý forvard si může oddychnout i směrem ke slovenské reprezentaci. Pokud při léčbě půjde vše podle předpokladů, bude k dispozici pro letní mistrovství Evropy ve Francii.

Ďuriš se zranil v sobotu v zápase s Jihlavou, když ve druhém poločase po jednom ze soubojů špatně došlápl. Hřiště opouštěl v bolestech na nosítkách, odnesl to hráčův kotník.

Zdravotní komplikace v plzeňském kádru pokračovaly i v úterním pohárovém duelu v Boleslavi. Kvůli problémům s ramenem z utkání odstoupil ve druhém poločase Michal Krmenčík, druhý ze západočeských forvardů. Trenérovi Krejčímu tak zbývá poslední klasický forvard, Jan Holenda.

Plzeň - Jihlava: Ďuriš si ošklivě poranil kotník a musel střídat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud