6. dubna 2016 • 11:32

Co ve Slavii rozděluje Šimáněho s Tvrdíkem: Trenér, peníze, výběr hráčů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Dvě tváře fotbalové Slavie, které se neshodnou na řízení klubu. Jiří Šimáně a Jaroslav TvrdíkDvě tváře fotbalové Slavie, které se neshodnou na řízení klubu. Jiří Šimáně a Jaroslav TvrdíkFOTO: Koláž iSport.cz

    Kdyby jeden byl bílá, druhý asi černá. Jeden noc, a druhý den. Mezi Jiřím Šimáněm a Jaroslavem Tvrdíkem je obrovský rozdíl v přístupu ke klíčovým otázkám vedení fotbalové Slavie. Deník Sport vybral čtyři aspekty a snažil se popsat pohled obou mužů na jednotlivé problémy klubu.

  • Trenér

    Trenér Slavie Dušan UhrinFoto ČTK

    Jiří Šimáně: Nespokojený s projevem mužstva

    V létě doporučil kouče Dušana Uhrina mladšího, kterému věřil. Dost se od té doby změnilo, hlavně to, že Šimáně nebyl spokojený s projevem mužstva, což dával částečně za vinu právě Uhrinovi. Podle některých spekulací dokonce uvažoval o návratu Karla Jarolíma.

    Jaroslav Tvrdík : Absolutní zastánce Uhrina

    Zcela nepokrytě stál na straně Dušana Uhrina mladšího, možná až přehnaně, kdy i po špatných výkonech bez větší konzultace s ostatními členy vedení vyhlašoval trenérovi na Twitteru absolutní podporu a roční neodvolatelnost. Trochu silové výroky nakonec znechutily Šimáněho.

  • Peníze

    Do fotbalové Slavie přinesla velké peníze čínská firma CEFCFoto Sport

    Jiří Šimáně: Pan Opatrný, možná i brzda

    Možná až příliš opatrný na investice, je známý svým velmi střídmým přístupem k tomu, jestli vytáhne něco ze své kapsy. Zimní posily mu v některých případech přišly předražené, vyloženě stál jen o Hušbauera . V některých kruzích byl z tohoto hlediska považován za brzdu.

    Jaroslav Tvrdík: Megaloman s minulostí neúčelných investic

    Má pověst megalomana, člověka, který jde cestou objemných nákladů. Nebojí se takového směru ani ve Slavii a slibuje si od něj přímější a rychlejší návrat klubu do české špičky a evropských pohárů. Taky se ale ví, že jeho nakládání s penězi může být úplně neúčelné.

  • Styl komunikace

    Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci SlavieFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Jiří Šimáně: Distingovaný gentleman

    Od začátku svého působení ve Slavii se spíš stavěl do ústraní, mediální výstupy si až na výjimky téměř odpouštěl. Distingovaný, opatrně mluvící člověk. Na tiskové konferenci před začátkem jara odpovídal krátce a něco ponechal zcela bez komentáře.

    Jaroslav Tvrdík: Twitter jako stánek s informacemi

    Úplný Šimáněho opak. Na vlastním twitterovém účtu si zřídil v nadsázce řečeno pultík „Informace“. Zprvu otevřený svěží přístup nakonec ale přerostl pouze ve vlastní výroky nekontrolované ostatními členy vedení a de facto tím rozbil vztah se Šimáněm.

  • Výběr hráčů

    Josef ŠuralFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Jiří Šimáně: Důraz na vlastní odchovance

    Je to odvislé od Šimáněho pohledu na finance. Chtěl jít spíše cestou vychovávání vlastních talentů, proto dával takový důraz na vybudování kvalitní slávistické akademie. O hráčích z Česka zase jednal ve jménu finančních stropů, aby náklady nepřesahovaly „jeho“ únosnou mez.

    Jaroslav Tvrdík: Ambice čerpat i ze zahraničí

    Stručně řečeno, za kvalitu dobře platit. Vyhlédnout si českou kvalitu a slíbit jí téměř všechno asi nejlíp odrážel příběh Josefa Šurala , o kterého zejména Tvrdík hodně stál. Chce se dívat i na zahraniční posily, což jsou už z principu další nákladné investice.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud