6. dubna 2016 • 13:53

Plzeň řeší problém s útočníky. Do ligy se vrací zkušený Fořt!

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Plzně posílí útočník Pavel Fořt, který dosud hrál za Domažlice. Lídrovi tabulky by měl pomoci vyřešit trable se zraněnými útočníky. Po Michalu Ďurišovi, který pauzíruje kvůli problémům s kotníkem, je po úterním pohárovém zápase v Boleslavi mimo hru i Michal Krmenčík. Západočeši tak reagovali na vzniklou situaci povoláním muže, který hrál nejvyšší soutěž naposledy v minulé sezoně v Příbrami.



Fořt oblékal dres Viktorie v letech 1997 až 2003 a zahájil v ní ligovou kariéru. Následně odešel do Slavie, odkud zamířil do zahraničí, kde hrával za Toulouse, Brusel, Bielefeld, Drážďany a Slovan Bratislava. V minulé sezoně hrál českou ligu za Příbram. V tomto ročníku byl hrajícím asistentem v Domažlicích a trénuje mládež v Plzni.

Viktorie jej angažovala poté, co po zranění Ďuriše a Krmenčíka měla do útoku k dispozici jen Jana Holendu. "Situace v útoku je pro nás po pohárovém zápase v Mladé Boleslavi nepříjemná. Proto jsme se rozhodli pro angažování Pavla Fořta," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Pavel nám může pomoci svými zkušenostmi. O jeho působení v Domažlicích máme podrobné informace, a ačkoliv se musí popasovat s návratem na prvoligovou scénu, může být pro Viktorii v určitých fázích zápasů přínosem," dodal.

Fořt bere transfer jako velkou výzvu. "O nabídce jsem vůbec nemusel přemýšlet. První kontakt jsem měl s Pavlem Horváthem , ve středu jsem se už s klukama zapojil do tréninku. Nebudu lhát, že skok z třetí ligy do plného tréninku vedoucího mužstva nejvyšší soutěže je do jisté míry bolavý, ale fotbal jsem hrát nezapomněl," prohlásil autor 27 branek v české lize, v níž odehrál 106 zápasů.

"Nepředpokládám, že bych nastupoval od počátečních minut a byl tahounem takto kvalitního týmu, ale věřím, že v určitých momentech budu umět pomoct. V Plzni jsem vyrostl a v nelehké situaci chci klubu maximálně pomoct. Není to o mém comebacku do velkého fotbalu, není to příběh pro noviny. Je to čistě o tom, že v rámci svých možností budu chtít pomoci Viktorce. Je pro mě ctí, že na pár týdnů budu součástí tohoto týmu," dodal Fořt.

S týmem se začal připravovat i talentovaný útočník juniorky Daniel Černý, který už má za sebou hostování ve druhé lize v Žižkově a Třinci.

Plzeň - Jihlava: Ďuriš si ošklivě poranil kotník a musel střídat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud