Jan Vacek
6. dubna 2016 • 19:55

Sparťanský lazaret. Na Villarrealu trénovalo 14 hráčů, Holek je připraven

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VILLARREALU | Po příletu do Španělska si pár hodin orazili na hotelu, poté hráči Sparty zamířili na stadion El Madrigal, kde si to zítra od 21:05 hodin rozdají v úvodním duelu čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu. Kabinu Letenských sice masakrují zdravotní problémy, přesto z hráčů čiší odhodlání porvat se i s touhle těžkou zkouškou.



Perfektně zastřižený trávník, nikde ani náznak drnu nebo nějakého vyšlapaného místa. Tribuny tyčící vysoko k nebi. Stadion El Madrigal. Domovina Villarrealu. Těžké váhy španělského fotbalu, které bude zítra čelit Sparta v úvodní čtvrtfinálové řeži Evropské ligy.

„Nemá smysl si něco namlouvat, Villarreal je favorit. Ale my jsme připravení odevzdat co nejlepší výkon,“ zopakoval několikrát hlavní kouč Pražanů Zdeněk Ščasný.

Jeho tým absolvoval ve středu večer první trénink v dějišti utkání, připomínal ovšem spíše lazaret. Na hrací plochu vyběhlo pouze čtrnáct hráčů do pole, víc nohou Ščasný momentálně k dispozici nemá.

V Praze totiž zůstali Lukáš Vácha, Ondřej Mazuch a Petr Jiráček. Josef Šural nemůže za Spartu v Evropě nastoupit. Ondřej Zahustel sice s týmem odcestoval, jeho start je ale pro zranění levé ruky vyloučen, proto ani netrénoval.

Sparťanští hráči před odletem do Španělska. Ondřej Zahustel vlevo jede pouze jako divák
Sparťanští hráči před odletem do Španělska. Ondřej Zahustel vlevo jede pouze jako divák

Ani zbylých čtrnáct statečných navíc rozhodně není zcela fit. Obvazy na nohou totiž odhalila čtveřice David Bičík, Lukáš Juliš, Ladislav Krejčí i Mario Holek. „Velká marodka je pro nás samozřejmě obrovská komplikace. Nezbývá nám, než si s tím poradit,“ má jasno Ščasný.

Holek bude s velkou pravděpodobností připraven naskočit v obranné trojici s Jakubem Brabcem a Costou. "Co se týká mně, je to otevřené. Záleží, v jakém rozestavení a s jakou taktikou budeme hrát. Momentálně mě ale nic nelimituje," ujistil na tiskové konferenci zkušený zadák.

Nejprve krátká porada, poté výklus dvakrát kolem hřiště. Lehké protažení a práce s balonem. Předzápasový trénink Letenských se nijak nevymykal zaběhnutým standardům. Už za čtyřiadvacet hodin Sparta nasedne na žlutý kolotoč a pokusí se z něj vyváznout co nejvzpřímeněji.

„I když nám nějací kluci vypadli, tak se na ten zápas moc těšíme. Vnímáme to tak, že je to nějaká nadstavba, když si můžeme zahrát s takovým týmem. Navíc na takovém stadionu. Určitě to pro nás bude zajímavá konfrontace,“ shrnul stoper Mario Holek.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud