Jakub Dvořák
10. dubna 2016 • 23:00

Zatrnulo mi, řekl Dočkal o Bičíkově hrubce. Ale stane se to i lepším, dodal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle týden musí rychle zapomenout. Po čtvrteční minele na začátku duelu Evropské ligy ve Villarrealu chyboval brankář Sparty David Bičík také proti Příbrami, kterou poslal na Letné do vedení už ve 3. minutě. Od trenéra Zdeňka Ščasného se však po vítězství 2:1 nedočkal velké kritiky. „Udělal strašnou chybu, ale to on ví. Spíš to bylo obtížné pro vývoj zápasu. David nás podržel zase v jiných zápasech,“ řekl kouč Sparty.



Příbramský Valerijs Šabala napřáhl, vystřelil z dobrých 25 metrů a byl zřejmě stejně překvapený jako celý stadion. Už se zdálo, že prudkou střelu Bičík pokryje, ale díky odrazu od trávníku, který na Letné kompletně vyměnili, míč zatančil ve vzduchu a zkušený gólman ho nezasáhl. Byl z toho gól.

„Zatrnulo mi. V tom stavu, v jakém jsme a jaké zápasy máme v nohách, tak každá taková obdržená branka je velkou komplikací. Pak víte, že vás utkání bude stát o dost víc sil, abyste ho otočili,“ podělil se záložník Bořek Dočkal o své myšlenky.

Svého spoluhráče ale neshazoval. Naopak. Byl si vědom, jak moc Bičík udělal pro tým doposud. „Byl nešťastný. Věděl, že se to určitě chytat dalo. Ale všichni jsme věřili, že je v našich silách, abychom vyhráli. To se prostě stává. I lepší gólmani dělají podobné chyby. U něj navíc přicházejí opravdu zcela výjimečně. Jsme jen lidi,“ hájil Bičíka.

„Musím říct, že David už nás v tolika zápasech podržel, že i za něj jsme chtěli duel zvrátit. Nechtěli jsme ho v tom nechat,“ přiznal střelec vyrovnávacího gólu, který nastartoval obrat.

Kritický nebyl vůči brankářské jedničce ani trenér Ščasný. „David ví, že udělal strašnou chybu. Potkalo nás to podruhé za sebou. Podržel nás zase v jiných zápasech, spíš to bylo obtížné pro vývoj zápasu,“ řekl sparťanský kouč.

„Zkomplikovali jsme si zápas, protože jsme věděli, že když dá Příbram branku, tak zaleze ještě více do bloku a bude víc bránit. V útoku to bylo podstatě to samé, co předvedl David. Neházel bych to jen na brankáře. Zahazovali jsme gólovky a to nejen Lafata ,“ upozornil Ščasný důrazně na špatnou koncovku.

Sparta - Příbram: Studená sprcha! Bičík promáchl Šabalovu střelu a Příbram vede
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 2:1, obrat dokonal v závěru Lafata
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud