11. dubna 2016 • 12:00

Hejnová se chystá do treter. V Jižní Africe trénuje v "českém" městě

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozitivní zprávy posílá z Afriky překážkářka Zuzana Hejnová. Jedna z největších českých nadějí pro olympiádu v Riu de Janeiro zvládla půlku klíčového soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu a těší se na tréninky, v nichž bude nabírat rychlost. První závod Diamantové ligy ji čeká už za tři týdny v Dauhá.



„Doteď jsem se věnovala hlavně objemu, nabíhání kilometrů. Všeho bylo hodně, ale nižší intenzita. Teď už by mělo dojít i na to, že absolvuju nějaké tréninky v tretrách. Bude toho méně, s větší intenzitou,“ vysvětluje Hejnová .

Dvojnásobná světová šampionka na závěr první fáze soustředění týden v tréninku ubrala a absolvovala test na třikrát pět set metrů. S výsledkem byla spokojená.

„Musím říct, že to dopadlo dobře. Takže už se docela těším, až nazuju tretry a poběžím i něco rychlejšího,“ říká Hejnová. „Věřím tomu, že to bude v pohodě a budu zdravá. Zatím je všechno v pořádku, musím to zaklepat.“

Kvůli prevenci případných problémů dorazil za skupinou českých atletů v Potchefstroomu i uznávaný fyzioterapeut Vladimír Brejcha. „Považuju ho za jednoho z nejlepších, vždycky mi pomohl, ten nás tady teď dává dohromady,“ pochvaluje si Hejnová.

Jihoafrické univerzitní městečko Potchefstroom kdysi pro české atlety objevil oštěpař Jan Železný a jarní přípravu těsně před startem sezony tam teď absolvuje velká část reprezentace. V současnosti tam trénují čtvrtkař Pavel Maslák , vícebojaři Adam Sebastian Helcelet a Eliška Klučinová, koulaři Tomáš Staněk a Ladislav Prášil, kladivář Lukáš Melich a také oštěpařská skupina trenéra Železného v čele s Vítězslavem Veselým, světovým šampionem z roku 2013.

Tři čeští oštěpaři už pátek v Sasolsburgu už zahájili sezonu. Jakub Vadlejch vyhrál výkonem 82,60 metru před Jaroslavem Jílkem (79,22). V ženském závodě hodila Nikol Ogrodníková 54,91 metru.

„Je tady velká česká komunita. Tady jsou ideální podmínky. Člověk přiletí, nemusí se srovnávat s časovým posunem. Je tu teplo, travnatý ovál, nadmořská výška 1300 metrů nad mořem. Z tohohle důvodu všichni lítají sem,“ říká Hejnová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud