12. dubna 2016 • 04:50

Konaté dostal šanci. Sparta by ho mohla zajímavě prodat, chválí Hyský

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | Minimálně jednou nohou už byl ze Sparty pryč. Jenže Tiémoko Konaté chytá druhý dech. Už čtyřikrát po sobě se objevil v základní sestavě letenského týmu, ve čtvrtek proti Villarrealu nejspíš přidá pátý zářez. Při zdravotní kalamitě plní nezvyklou roli pravého obránce, kterou se učí za pochodu. „Je to snažší, než naučit hráče útočit,“ říká o přerodu 26letého rychlíka fotbalový expert Martin Hyský.



Sparťanský kádr se v náročném jarním programu sesypal. Trenér Zdeněk Ščasný tak musí hledat neotřelá řešení, jak lepit díry v sestavě. Při absenci zraněného Ondřeje Zahustela dostal prostor na pravé straně Tiémoko Konaté.

V neděli proti Příbrami si vyzkoušel roli klasického pravého obránce. Sparta s ním testuje to, co se jí podařilo v zimě právě se Zahustelem. Do ryze ofenzivního hráče trenéři hustí defenzivní úkoly, aby se popasoval s novou rolí.

„Zápas s Příbramí rozhodně zvládl, ale Příbram a Villarreal (sparťanský čtvrteční soupeř v odvetě čtvrtfinále EL) jsou dva odlišné světy. Konaté je ofenzivní hráč, křídlo, útočník, Nemá ten obranný styl ještě dokonale naučený. Někdy se stane, že je někde pozdě, protože na to není zvyklý. A naučit se to během 14 dní je těžké. Na druhou stranu je to ale snazší než naučit hráče útočit,“ komentuje pro Sport změnu postu někdejší hráč Slavie či Liberce Martin Hyský.

Slovácko - Sparta: Konaté si nesl míč na penaltu, rozhodčího nepřesvědčil
Video se připravuje ...

Konatého rychlostí disponuje málokdo

„Proti Příbrami hrál velice dobře, s Krejčím , který pak hrál v závěru také na beku, dobře roztahovali hru. Měli to snažší, protože proti Příbrami hlavně útočili,“ upozorňuje. „Přesto nastala jedna situace, kdy Kováč prohrál souboj a i když to nakonec zachránil Mareček, jistit ho měl Konaté, stál ale jinde a šlo o taktickou chybu. Podobné to bylo i na Villarrealu, kde nechával hodně prostoru za sebou, tam se ukázala ještě ta nedokonalá taktická vyspělost. Ale předpoklady pro tento post Konaté má. Hlavně díky své rychlosti, kterou disponuje málokdo.“

Konaté přitom většinu sezony plnil roli náhradníka, starty sbíral spíš výjimečně. Mluvilo se o odchodu do Zlína či Mladé Boleslavi, Konaté ale nakonec zůstal na Letné. A v nevšední roli se může chopit velké šance, jak se v nabitém kádru prosadit.

„Konaté je na české poměry výjimečný hráč, líbí se mi dlouhodobě a já osobně bych mu dal větší prostor na pozici, na kterou je zvyklý, tedy vpředu. Ale rozumím, že je ve Spartě velká konkurence, má smůlu, že přišel Šural a že Krejčí hraje výborně,“ konstatuje Hyský. „Je to jeden z mála hráčů, které by Sparta mohla v budoucnu zajímavě prodat. Ale aby ho mohla zajímavě prodat, tak musí pravidelně hrát.“

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 2:1, obrat dokonal v závěru Lafata
Video se připravuje ...

Další informace o fotbalové Spartě čtěte v úterním Sportu. Elektornickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud