Jakub Konečný
14. dubna 2016 • 04:50

City či Ajax, na Spartě bude rekordní počet skautů. Nejvíc frčí Krejčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu hráčů Sparty dnes čeká životní zápas – a pokud v něm uspějí, některé i šance na zahraniční angažmá. Na odvetu čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem se totiž akreditovaly desítky vyslanců klubů Premier League a bundesligy, kteří se chtějí na vlastní oči přesvědčit o kvalitách hráčů v rudých dresech. Důležitý krok k vysněnému přestupu může učinit například reprezentant Ladislav Krejčí.



Odvetný zápas čtvrtfinále Evropské ligy představuje pro fotbalové skauty stejnou vábničku, jakou je například pouliční lampa pro noční hmyz. „Takový zájem ze strany anglických a německých klubů o lístky jsem tady ještě nezažil,“ přiznává jeden z dlouholetých pracovníků Sparty, který si nepřeje být jmenován.

Na souboj Sparty s Villarrealem vyslaly svého zástupce například Manchester City, West Ham United, Sunderland, Southampton či Bournemouth, německou bundesligu budou reprezentovat Dortmund, Mönchengladbach, Wolfsburg, Leverkusen, Schalke, Stuttgart nebo Augsburg.

„Na každém zápase Sparty nebo Slavie tady je pravidelně deset až dvacet skautů. Ale když se Sparta dostane v pohárové soutěži tak daleko, vzbudí to zájem dalších klubů, které si v konfrontaci s vyspělým soupeřem chtějí o jejích hráčích udělat obrázek,“ vysvětluje Jiří Müller, majitel agentury ESAM, proč bude dnes na čestné tribuně Generali Areny těsno.

Akreditovaní hosté ze zahraničních klubů se dají rozdělit do několika kategorií. O první už mluvil Müller, do druhé spadají zájemci, kteří mají spadeno na konkrétní hráče Sparty či Villarrealu, a třetí představuje například Dortmund, který si systematicky mapuje případné další soupeře v Evropské lize.

Trenér Sparty Ščasný: Dorostenci v základu na Villarreal nebudou
Video se připravuje ...

Pokud jde o předpokládanou sestavu Sparty, hned šest jejích členů zastupuje agentura Sport Invest. „Největší pozornost na jaře poutá Láďa Krejčí. Ten je z našich hráčů v hledáčku zahraničních klubů nejvíc,“ přiznává její výkonný ředitel Jindřich Šťastný. A dodává, že v případě nejmenovaného klienta Sport Investu jde už do tuhého.

„Na jednoho hráče Sparty se přijede podívat člověk, který má v klubu rozhodovací pravomoce,“ říká Šťastný, ale dál zůstává diskrétní. „Dotyčný pán nechtěl, aby o něm věděla Sparta, takže řešil svůj vstup na utkání přes nás. A o jeho přítomnosti neřekneme ani hráči. Kdyby šlo o zápas s Příbramí, zřejmě bychom mu řekli, že je třeba jezdit, ale čtvrtfinále Evropské ligy pro něj bude určitě dostatečná motivace,“ dodává šéf největší tuzemské agentury s úsměvem.

Výkon daného fotbalisty proti Villarrealu přitom bude pro případné jednání o přestupu zásadní, pozorovatelé neuvedeného klubu ho totiž viděli naživo už v šesti zápasech.

„Může to rozhodnout, nebo minimálně sehrát velkou roli,“ přitakává Šťastný. „V podobné situaci jsme byli už na podzim, ale tam to bohužel skončilo negativním výsledkem.“

Dnes zkrátka nebude v sázce jen osud klubu, ale i jednotlivých fotbalistů.

Kluby, které se akreditovaly na Sparta–Villarreal

Manchester City
Borussia Dortmund
West Ham United
Wolfsburg
Leverkusen
Mönchengladbach
Schalke
Ajax
Southampton
Augsburg
Sunderland
Bournemouth
Stuttgart

Sparťan Lafata před Villarrealem: Nevím, jestli umíme hrát na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud