Jan Podroužek
20. dubna 2016 • 15:59

Dotkne se třesk Plzně? Šádka zkoušela Slavia, zatím ale zůstane

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na české scéně se nejspíš schyluje k velkému trenérskému třesku. Hovoří se o tom, že po EURO ve Francii skončí u fotbalové reprezentace Pavel Vrba a zamíří do Ruska. Tento krok by mohl způsobit zemětřesení v řadě českých klubů, ve hře měl být i jeden zajímavý funkcionářský přestup. Jenže na obnovení Vrbovy spolupráce s Adolfem Šádkem podle informací deníku Sport zatím nedojde, ačkoliv úspěšný plzeňský funkcionář už měl dostat nabídku od Slavie.



Právě o Slavii jako možném budoucím Vrbově zaměstnavateli se také začalo mluvit, ačkoliv mnohem pravděpodobnější je nyní varianta jeho odchodu do ruské Kazaně, dříve se hovořilo o Petrohradu.

V této souvislosti padlo i jméno generálního manažera Plzně Adolfa Šádka. Pro klub z Edenu by byla lákavá představa mít k dispozici celý tandem, který vynesl západočeský klub až do Ligy mistrů.

Podle zpráv, které deník Sport zachytil, Šádek z Edenu nabídku dostal. Ovšem z Viktorie neutíká, protože by prý byl rád ještě u jednoho pokusu přivést do Plzně Ligu mistrů. Až pak se varianta přesunu do Prahy stane aktuální.

Vrbův odchod může způsobit další přesuny. Ve strahovské kanceláři zůstane volná židle a prázdný vystátý důlek u lavičky národního týmu. Nejvíc se v téhle otázce zmiňuje jméno Karla Jarolíma, který vede Mladou Boleslav. „My jsme ale na dobré cestě prodloužit smlouvu, která trenérovi v létě končí,“ snaží se spekulace setřepat Josef Dufek, prezident středočeského klubu.

To ale nemusí nic moc znamenat, protože podepsáno zatím nic není. „Věřím, že se nám Karla podaří udržet, leda že by se ozvali z arabského světa.“

Řeší se Pivarník, Trpišovský i Uhrin

A kolotoč běží dál. Kdo do Boleslavi? Případně do Viktorie, kdyby její křeslo zůstalo v létě prázdné, pokud by současný trenér Karel Krejčí doprovodil Vrbu jako asistent na jeho další misi.

Západočeský klub touží ještě minimálně jednou zažít Ligu mistrů, v létě k tomu napne veškerou snahu. A Krejčí do toho za současné situace příliš nezapadá. Existují prý problémy v kabině, velká nespokojenost panuje s herním projevem týmu.

Jestliže u Viktorie Krejčí nezůstane, nabízí se znovu náročný Jarolím, ale i Roman Pivarník z Bohemians 1905, kouč podobného zrna, nebo taky mladá hvězda, začátečník mezi elitou liberecký Jindřich Trpišovský.

Vesměs se jedná o úspěšné trenéry, které zdobí buď dlouhodobá příznivá bilance, nebo pokrokový způsob koučování. A tyhle poklady by pak postupně Mladá Boleslav, Bohemians a Slovan Liberec museli nahrazovat.

V případě Boleslavi by prý zase mohlo padnout jméno už dvakrát ztraceného syna Dušana Uhrina mladšího. Ač mu vedení Slavie, nejčastěji ústy šéfa Jaroslava Tvrdíka , stále vyjadřuje bezbřehou důvěru, může to shodit třeba zmíněná možnost získat Vrbu.

Takhle se to v zákulisí českého fotbalu údajně hýbe.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud