21. dubna 2016 • 15:27

Šéf sudích: Kocourek chyboval na Dukle víckrát, penalta být neměla

Autor: jon, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna chyba za druhou. Tak vypadal podle předsedy komise rozhodčích Miroslava Tulingera závěr včerejšího utkání Dukly se Spartou (2:1).  "Ze strany rozhodčích došlo k hrubému ovlivnění utkání ve prospěch Sparty." uvedl Tulinger na setkání s novináři. Penalta, která rozhodla o vítězství hostů, se podle něj kopat neměla.



Jak hodnotil Tulinger situaci, která vyvolala velké diskuze? Pojďme krok po kroku.

1. Jiráček v ofsajdu. Ve chvíli Marečkova centru stál Jiráček patrně v ofsajdu, což televizní záběry přímo neprokazují. Tulinger však ukázal novinářům záběry z opačné strany stadionu, které jsou průkaznější. "Ofsajd jde za asistentem číslo jedna," uvedl Tulinger.

2. Jiráček faulující. Jiráček možná stáhl bránícího Jurendiče k zemi, díky čemuž mohl hlavičkovat na branku. Na první pohled souboj, kterých se odehrává každý zápas řada, ohodnotil Tulinger také jako nedovolený. "Jiráček drží soupeře kolem krku pravou rukou, pak hlavičkuje dál – další chybně vyhodnocený souboj, jednoznačně věc hlavního rozhodčího," uvedl šéf sudích.

Ovlivnění pro Spartu! Podívejte se, jak šéf sudích popisuje chyby na Dukle
Video se připravuje ...

3. Štetinova ruka? Nebyla. Sudí Kocourek byl přesvědčený o tom, že bránící Štětina zasáhl letící balon rukou v rozporu s pravidly. Jak uvedl Kocourek v zápise o utkání, právě kvůli tomuto přečinu nařídil penaltu. Dukla ve svém protestu ale hovořila o tom, že Štetinu zasáhl balon do hrudi, podle záběrů z opačné strany stadionu šel míč do ramene. 

4. Lafatovo dorážení. Gólman Rada míč chytá a drží v klidu u čáry. Kapitán Sparty David Lafata opakovaně, i když nijak agresivně, kope do rukou brankáře i do míče. "Je to faul na brankáře," označil Tulinger další chybný verdikt sudího Kocourka. Žlutou kartu, která by u Lafaty znamenala druhé napomenutí v utkání a vyloučení, by za takový zákrok automaticky nedával.

5. Radovo strčení. Naštvaný brankář položí ruku na Lafatovo čelo a do soupeře strčí. Ne úplně hodně, ne úplně málo. Za to dostává od Kocourka červenou. Tulinger by volil žlutou kartu. "Nebyla tam žádná intenzita, ani úder, v podstatě klukovina, kdy hráče plácl do čela," uvedl Tulinger. Okomentoval i následnou reakce útočníka Sparty "Že se Lafata svalí, je jeho problém, to si musí zodpovědět on sám."

Naopak správně Kocourek vyhodnotil situaci z 84. minuty, kdy neuznal gól útočníka Sparty Lukáše Juliše. "Když míč doletí do pokutového území, Brabec svádí regulérní souboj s Vrzalem, jde do kontaktu. A pokud byl předtím v ofsajdové pozici a aktivně se zapojil do hry, jde o ofsajd," uvedl Tulinger.

Kromě toho oznámil, že Kocourek, jeho asistent Peřina a brankový rozhodčí Orel byli staženi ze zápasů následujícího kola. "Komise rozhodčích zasedá příští týden. Sezveme si všechny aktéry, aby nám k tomu něco řekli a budeme to řešit v relativním klidu," uvedl Tulinger.

Dukla - Sparta: Podívejte se na divoký závěr zápasu. Co spustilo melu?
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Rozzlobeného Mareše museli po zápase mírnit spoluhráči
Video se připravuje ...

Juliš dostal balon do brány, sudí pískl ofsajd. Ščasný to hodnotil ironicky
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud