Jakub Dvořák
24. dubna 2016 • 22:19

Co rozhodlo na Spartě? Limberský zvyšoval nervozitu, řádil Krmenčík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná nuda to nebyla. Fotbalový šlágr na Letné nabídl dvě penalty, řadu šancí na obou stranách, fantastickou atmosféru na vyprodaných tribunách a nakonec radost na plzeňské straně, Sparta doma padla v souboji dvou nejlepších týmů Synot ligy 0:3. K titulu je Viktoria nyní neskutečně blízko, stačí ji uhrát bod ve zbytku sezony. Jaké klíčové momenty sledované utkání rozhodly?



Faul Jiráčka na Petrželu a proměněná penalta

V 10. minutě přišla první větší zkouška pro sudího Miroslava Zelinku. Sparťanský záložník Petr Jiráček, který se v sestavě domácích objevil neočekávaně, podrazil hostujícího Milana Petrželu a hlavní rozhodčí zápasu neváhal. Správně nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Ondřej Vaněk, brankář David Bičík neměl nárok a Plzeň šla do vedení.

Sparta - Plzeň: Penalta! Jiráček sundal Petrželu, Vaněk poslal Plzeň do vedení
Video se připravuje ...
 

Faul Petržely na Krejčího a neproměněná penalta

Stejnou možnost jako Plzeň dostala i Sparta. V 26. minutě tentokrát chyboval Milan Petržela, když nedovoleným zákrokem zastavil Ladislava Krejčího. Opět penalta! Tentokrát však s jiným výsledkem. K míči se postavil Bořek Dočkal , který proměnil penaltu i v poslední utkání na Dukle. S plzeňským brankářem Matúšem Kozáčikem si před ní promluvil obránce David Limberský . „Nebylo to nic ohledně penalty. Věřil jsem si, byl jsem od začátku přesvědčený o tom, že zůstanu stát,“ vyprávěl Kozáčik. Takže měl tento manévr především znervóznit Dočkala? „Něco v tom smyslu. Ale nebavili jsme se o tom, kam mám jít,“uvedl brankář. I tak to fungovalo. Kozáčik zůstal skutečně stát uprostřed a Dočkal míč poslal vysoko nad.

Sparta - Plzeň: Druhá penalta! Petržela sundal Krejčího, Dočkal přestřelil bránu
Video se připravuje ...

Neuznaný gól Krejčího

Další velká sparťanská šance. Ve 36. minutě se prosmýkl mezi plzeňskou obranou Tiémoko Konaté, našel Ladislava Krejčího, který překonal Kozáčika. Radost sparťanů však trvala pouze chvíli. Pomezní sudí Jan Paták si totiž správně všiml Krejčího ofsajdového postavení a gól tak neplatil.

Sparta - Plzeň: Krejčího gól neplatil kvůli těsnému ofsajdu
Video se připravuje ...

Krmenčíkovo hvězdné střídání se dvěma góly

V druhém poločase působila Sparta mnohem aktivněji a snažila se o vyrovnání. Plzeňskému trenérovi Karlu Krejčímu se ale povedlo střídání, když v 79. minutě poslal na hřiště Michaela Krmenčíka. Ten po dvou únicích zvýraznil náskok dvěma góly. Šlo vůbec o první trefy třiadvacetiletého útočníka v plzeňském dresu.

Sparta - Plzeň: Krmenčík utekl do brejku a Plzeň vede 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: A ještě jednou Krmenčík – Bičíka přehodil lobem jako Poborský
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:3. Viktoria je bod od titulu
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud