Jonáš Bartoš
30. dubna 2016 • 21:54

V Plzni sklidil opět aplaus Horváth, Baníku zněly k sestupu petardy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni slavit umí. V pořadí čtvrtý titul za posledních šest sezon dokazuje, že západočeský klub aktuálně dominuje tuzemské scéně. Po výhře s Baníkem (2:0) fanoušci stejně jako v minulém roce zaplavili trávník, aby přímo na hrací ploše poděkovali hráčům za zisk titulu. Slyšet ale byli i fanoušci Baníku, kteří museli strávit fakt, že jejich klub po padesáti letech sestupuje do druhé nejvyšší soutěže. Podívejte se, jak oslavy v zaplněné plzeňské Doosan Aréně vypadaly.



Před pěti lety svým prvním titulem po zápase s Baníkem plzeňští fotbalisté vstoupili do absolutní české špičky. Na jaře 2016 znovu proti ostravskému celku potvrdili svou domácí dominanci. Počtvrté v šesti letech si zajistili ligový titul a překonali rekord v počtu výher.

Viktoriáni oficiálně převezmou ligový pohár až ve středu 11. května po utkání s Jabloncem. První oslavy se ale rozjely bezprostředně po duelu s Baníkem, který dal Západočechům jistotu obhajoby ligového titulu.

Plzeň - Ostrava: Euforie v Plzni! Fanoušci vběhli na hřiště a slavili s hráči
Video se připravuje ...

Bezprostředně po závěrečném hvizdu na trávník stejně jako v minulém roce vstoupili domácí fanoušci, aby se s hráči přímo na ploše podělili o radost z vítězství. Na trávníku poté vzniklo improvizované pódium, na které postupně kráčeli staronoví čeští šampioni.

Hlasitě se tleskalo i vážně nemocnému Mariánu Čišovskému, který na rozdíl od loňských oslav na plzeňském stadionu chyběl. Lidé na stadionu nezapomněli ani na asistenta Pavla Horvátha, který se při nástupu na pódium dočkal mohutných ovací.

Plzeňští fanoušci stáli ještě dlouho po utkání před Doosan Arénou, kde slavili společně s hráči, kteří je zdravili z oken své šatny. Zpívaly se tradiční chorály, mezi nimi i aktuálně populární „Pivo, vodka, becherovka, Pavel Fořt.“

V Doosan aréně byli během utkání slyšet i fanoušci Baníku. Zaplněný hostující kotel už během utkání zpíval hlasité chorály, zápas nepříjemně narušovaly vhazované dýmovnice a petardy. Zklidnit hostující kotel musela v závěru policie, která dohlížela na to, aby Baníkovci nevstoupili na hrací plochu.

Ostravský klub po padesáti letech sestupuje do druhé ligy, ale na fanoušcích nebylo vidět, že by z toho nějak moc smutnili, naopak svůj tým hlasitě vyvolávali a vytleskávali.

Viktoria se raduje ze čtvrtého titulu v klubové historii, v jehož znamení se neslo celé dění na plzeňském stadionu i před ním. Klubový úspěch se opět bude dlouho zapíjet v západočeských hospodách. Sobotní noc bude v Plzni ještě hodně dlouhá…

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Ostrava 2:0. Domácí slaví titul, Baník sestoupil
Video se připravuje ...

Trenér Plzně Krejčí po titulu: Jsem šťastný a dojatý
Video se připravuje ...

Baránek: Baníku přeju, ať se vrátí zpátky do první ligy
Video se připravuje ...

Ďuriš: Král střelců? Titul je víc
Video se připravuje ...

Hubník: Doufám, že teď se ještě zachrání Sigma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud