12. května 2016 • 13:10

Komise trestala. Po skandálu v Příbrami končí sudí Pilný s Jechem

Autor: iSport.cz, pod, šq, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po utkání české fotbalové ligy Příbrami se Slavií (1:3) přichází tresty pro rozhodčí. Komise sudích FAČR s okamžitou platností vyřadila z listiny Marka Pilného a Jiřího Jecha, zbylá čtveřice Emanuel Marek, Petr Caletka, Ondřej Pechanec, Pavel Vlasjuk má zastavenou delegaci do konce ročníku.



Komise sudích na mimořádně svolané tiskové konferenci vyřkla verdikt nad rozhodčími středečního zápasu v Příbrami. Čtvrtý rozhodčí Marek Pilný byl podle záběrů zjevně opilý a musel opoustit hřiště. "Ve formě" nebyl ani jeden z brankových arbitrů Jiří Jech.

Pilný s Jechem byli s okamžitou platností vyřazení z listiny rozhodčích pro první ligu a přišli o licenci, takže nemůžou pískat žádné zápasy ani v nižších soutěžích. Zbylá čtveřice (hlavní Marek, asistenti Vlasjuk, Caletka a brankový Pechanec) si nezapíská do konce ročníku.

"Vyslechli jsme si rozhodčí i delegáty. Závěr je takový – rozhodčí Pilný a Jech jsou s okamžitou platností vyřazeni z listiny profesionálních rozhodčích. Ostatní rozhodčí mají pozastavené delegace do konce ročníku, protože podle našeho názoru neudělali všechno pro to, aby této situaci zamezili," sdělil předseda komise rozhodčích Marek Tulinger.

Šílené VIDEO: Opilého sudího v Příbrami museli držet, aby nezlobil
Video se připravuje ...

"Zažil jsem hodně, ale včerejší situace překonala všechno. Mám povahu, že se snažím vše řešit s chladnou hlavou, ale tohle nešlo. Požádal jsem o mimořádné hlasování, dali jsme podnět disciplinární komisi za znevážení jména fotbalu a dalších věcí, kterých se dopustili. Dnes jsem říkal, škoda, že nemáme trest smrti, ale jen doživotí," neskrýval rozladění předseda FAČR Miroslav Pelta.

Podle Tulingera se rozhodčí napili v Příbrami. "Pilný popisoval, že v kabině na sobě necítil žádné účinky, ale když přišel ven na sluníčko a vzduch, tak to na něj napůsobilo," vysvětloval podivné chování evidentně opilého Marka Pilného, kterého z příbramského trávníku musel odvést člen pořadatelské služby.

"Pan Jech odmítl (po utkání) dechovou zkoušku a pan Pilný měl zkoušku pozitivní. Nechci říct, kolik přesně nadýchal, ale ta rozhodnutí, že skončil, mluví za vše," dodal Pelta. "Pan Jech dnes skončil jako rozhodčí obecně, byl mu odebrán průkaz rozhodčího, takže ho můžete potkávat na fotbale pouze jako diváka."

Naopak delegáti za ostudu v Příbrami potrestáni nebyli. "Celou věc slušně popsali a také řešili, například pozvali polici, aby jim dala dechovou zkoušku a nemyslíme si, že by udělali nějakou zásadní chybu," hájil je Tulinger.

Pelta zdůraznil, že podobnému chování hodlá zamezit. "Je to naprosté selhání jednotlivců, kteří způsobili to, že to vrhlo stín na mnoho slušných rozhodčích a lidí ve fotbale. Chceme přistoupit ke změnám k řádu. Chceme, aby delegáti měli u sebe alkotest a měli možnost provést sudím alkoholovou zkoušku. Něco takového nepamatuju a neuměl jsem si představit, že tohle budu řešit," zlobil se šéf českého fotbalu.

Pelta: Škoda, že nemůžeme udělit trest smrti
Video se připravuje ...

Tulinger: Pilný v šatně nepůsobil opile, to až na slunci
Video se připravuje ...

Další VIDEO opilého sudího: Bodyguard ho vedl do kabiny, slávisté padali smíchy
Video se připravuje ...

Příbram - Slavia: Ani brankový rozhodčí Jech není ve formě
Video se připravuje ...

Opilý rozhodčí v Příbrami! Podívejte se, co všechno Pilný vyváděl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud