19. května 2016 • 04:20

Slavia jásá po návratu do Evropy. Fanoušci děkují Jarolímovi a řeší los

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let. Tak dlouho chyběla fotbalová Slavia v evropských pohárech. Doba čekání je u konce. Díky triumfu Mladé Boleslavi ve finále MOL Cupu nad Jabloncem (2:0) se totiž do druhého předkola Evropské ligy kvalifikuje i pátý tým Synot ligy, tím pádem mohou "sešívání" slavit. „Klub jako Slavia patří do Evropy a jsem rád, že se nám to s přispěním Boleslavi povedlo už letos,“ řekl pro klubový web trenér Dušan Uhrin mladší.



„Fantazie! Slavia se po více než šesti letech vrací do Evropské ligy,“ hlásal těsně po konečném hvizdu v Teplicích účet Slavie na Twitteru a rozpoutal velkou vlnu radosti. „Věřím, že se na předkola pořádně připravíme a návrat Slavie do Evropy si jak my, tak fanoušci užijeme," uvedl pro klubový web trenér Dušan Uhrin mladší.

„Pro náš mladý tým to bude obrovská zkušenost,“ přidal obránce Jíří Bílek. „Neskutečné. Když se s námi na konci sezony loučil Karel Piták, říkal, že by nám hrozně moc přál evropské poháry, protože je hrál každý rok a jsou to přesně ty zápasy, kvůli kterým hrajeme fotbal,“ přidal se záložník Tomáš Souček.

Zleva Dušan Svoboda, Miroslav Pelta a Ivan Horník po utkání finále MOL Cupu
Zleva Dušan Svoboda, Miroslav Pelta a Ivan Horník po utkání finále MOL Cupu

V euforii byli i fanoušci. „Dokážete si představit, že si budeme v létě kousat nehty u losu? Já už vůbec nevím, jaké to je, ale neskutečně se těším,“ napsal jeden z nich na Twitteru. „Karle, díky!“ přidal se další, který narážel na boleslavského trenéra Karla Jarolíma, který v minulosti se Slavií vybojoval dva mistrovské tituly.

Když se v roce 2009 naposledy Slavia dostala do základní skupiny Evropské ligy, vypadla z čtvrtého předkola Ligy mistrů a následně přešla přes CZ Bělehrad. Ve skupině ji čekaly soupeři typu Valencie, Lille či Janova. Nyní se však musí do základní skupiny postupně probojovat.

Kvalifikovala se do druhého předkola, které je na programu 14. července. Los, do nějž by díky národnímu koeficientu měla být nasazená, je v plánu 20. června.

Tak slavila Boleslav! Aplaus pro Baroše i rozlomený pohár
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH FINÁLE MOL CUPU: Mladá Boleslav - Jablonec 2:0
Video se připravuje ...

Jarolím do repre? Zatím ne, ale přemýšlel bych, řekl po výhře v poháru
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud