Jan Vacek
21. května 2016 • 12:15

Plzeň hledá trenéra. Šádek už jedná s Pivarníkem z Bohemians!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První položku ze seznamu potenciálních trenérů si musela Plzeň škrtnout. Progresivní trenér Jindřich Trpišovský lukrativní nabídku ze západu Čech odmítl a podepsal novou smlouvu v Liberci, generální manažer Viktorie Adolf Šádek se tak zaměřil na nové jméno. Romana Pivarníka z Bohemians. Podle informací deníku Sport s ním včera odpoledne absolvoval první schůzku.



Vedení Plzně sleduje práci náročného kouče ze Slovenska dlouhodobě, imponovalo mu především, jak Roman Pivarník dokázal v průběhu sezony Bohemians pozvednout herně i výsledkově. Navíc platí za přísného a charismatického trenéra, což jsou vlastnosti, které by na specifickou kabinu Viktorie měly platit.

Mistr hledá nového kouče od čtvrtka, kdy u týmu skončil Karel Krejčí. Prioritou šéfů Tomáše Paclíka a Adolfa Šádka byl Jindřich Trpišovský. Plzeň s ním jednala prakticky celý čtvrtek, ve večerních hodinách se však dozvěděla zamítavé stanovisko.

Jeden z nejúspěšnějších trenérů uplynulého ligového ročníku se rozhodl setrvat v Liberci a s klubem podepsal novou smlouvu. „Vážím si toho o to víc, že dostal nabídku, která se neodmítá,“ prohlásil na tiskové konferenci sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Potvrdil tak, jak moc Plzeň po Trpišovském toužila. Z Viktorie směrem k bývalému kouči Viktorie Žižkov s velkou pravděpodobností přistála finančně zajímavější nabídka, Trpišovský se ovšem rozhodl zůstat v klubu, který mu přirostl k srdci. A kde dostal první ligovou příležitost.

Pivarníka by práce v Plzni lákala

Generální manažer Šádek natolik věřil, že trenérskou kometu do Štruncových sadů dostane, že ani neřešil další alternativy. Proto musel po Trpišovského odmítnutí začít ihned jednat. Už včera odpoledne se proto v Olomouci sešel s Romanem Pivarníkem, na první společné schůzce se především ujasňovaly představy obou stran.

Šádek seznámil Pivarníka s chodem klubu, nastínil mu parametry možné spolupráce. Současný kouč mu potvrdil, že by ho práce v jednom z největších tuzemských celků lákala. Na definitivní dohodu je ale zatím příliš brzy. Během dneška by měla proběhnout další jednání.

Pivarníkovi, který je stále smluvně vázán ve vršovickém klubu, leží na stole tříleté prodloužení kontraktu, slovenský trenér ho ale v reakci na zájem Plzně zatím nepodepsal.

A není vyloučené, že k tomu ani nedojde. Pokud by se s Viktorií na spolupráci domluvil, čekala by ho velká výzva v podobě kvalifikace o účast v základní skupině Ligy mistrů. A taky zvládnutí rozverné plzeňské kabiny.

Navrátilec Bakoš: Do Plzně mě lákal Ďuriš, asi se nebojí o místo
Video se připravuje ...

Euforie na plzeňském náměstí. Takhle slaví mistři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud