Jakub Konečný
26. května 2016 • 10:29

Hrubý jde na dračku. Vrací se do Slavie, ale zájem má i sedm klubů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť s Baníkem Ostrava sestoupil, má před sebou Robert Hrubý slibnou budoucnost. Dvaadvacetiletý záložník začne letní přípravu se Slavií, ale pokud by pro něj nebylo v mateřském klubu místo, eviduje podle informací deníku Sport hned sedm nabídek na další hostování. „Působení v Ostravě mu hodně pomohlo,“ pochvaluje si hráčův agent Jiří Müller.



Čtyři góly a čtyři asistence ve dvanácti startech. Robert Hrubý zaznamenal na jarním hostování v Baníku Ostrava oslnivou bilanci, a tak je na přestupovém trhu žádaným zbožím. „Volalo mi kvůli němu sedm klubů,“ tvrdí hráčův agent Jiří Müller s tím, že jde o Mladou Boleslav, Duklu, Bohemians, Teplice, Zlín, Karvinou a Ostravu, která však po pádu do druhé ligy nepadá v dané konkurenci v úvahu.

Na kontě je každopádně Slavia, s níž má Hrubý smlouvu do konce příštího roku - a momentálně jedná o jejím prodloužení. „Jsme domluvení, že Robert nastoupí ve Slavii do letní přípravy a porve se o to. Dál se uvidí,“ říká Müller.

Bude to však těžké - i přesto, že ve Slavii skončil Karel Piták a smlouva vyprší rovněž Levanu Kenijovi. Pevnou pozici ve středu červenobílé zálohy totiž mají Tomáš Souček a Josefem Hušbauerem , o prostor si nahlas říká i Antonín Barák a vzhledem k účasti v Evropské lize se dá v Edenu očekávat další vlna posil.

„Chceme posílit mužstvo, musíme zmapovat hodně hráčů. Do každé řady chceme jednoho, aby byla konkurence,“ uvedl po posledním zápase sezony kouč Dušan Uhrin mladší .

Petržela ho znovu nastartoval

Hrubý to tedy bude mít s návratem mezi trenérovy vyvolené velice složité. Pokud se do červenobílého kádru neprosadí, bude jeho kariéra s největší pravděpodobností pokračovat na dalším hostování. To v dresu Baníku Ostrava mu přitom vyšlo náramně. „Působení v Baníku Robertovi hodně pomohlo,“ přitakává Müller. „Trenér Petržela mu určil roli, která mu maximálně vyhovuje a on se díky tomu znovu nastartoval,“ dodává manažer.

Sledujte fotbalové přestupy ONLINE>>>

Baník měl samozřejmě zájem o pokračování vzájemné spolupráce i po svém sestupu, jenže juniorský reprezentant hrát druhou ligu odmítl. „Moc mě mrzí, že se nepovedlo Baník zachránit. Protože kdyby se to povedlo, mně by vůbec nevadilo zde zůstat,“ uvedl Hrubý v průběhu jara.

Sám nicméně patřil k nejlepším hráčům odsouzeného celku a navíc byl i produktivní. Zatímco ve třech sezonách za Slavii vstřelil jen jeden gól, za Baník se trefil hned čtyřikrát, k tomu přidal i stejný počet asistencí. Oprášil tak své jméno, které je znovu v kurzu.

VIDEO | Podívejte se na Hrubého góly za Baník Ostrava

Ostrava - Bohemians: Šmíd stáhl k zemi Šašinku, Hrubý proměnil penaltu, 1:2
Video se připravuje ...

Ostrava - Slovácko: Hrubý přidává druhý gól, Ostrava vede 2:0
Video se připravuje ...

Ostrava - Slovácko: Hrubý zakončil akci Dostála, Baník vede 1:0
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud