Jonáš Bartoš
27. května 2016 • 04:40

Kariéra v ohrožení. Pilař stále není fit, Plzeň počká do konce srpna

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně talentovaný a šikovný hráč, nicméně s fůrou smůly na zdravotní trable. Záložník Václav Pilař po vynechané sezoně stále není v pořádku, operované koleno ho nepustí do plné zátěže. V 27letém šikulovi hoří obrovská touha hrát, nicméně návrat na trávníky se oddaluje. Určitě se nezapojí do letní přípravy Plzně a vynechá předkola o evropské poháry. O jeho dalším osudu, zda vůbec bude moct pokračovat ve fotbalové kariéře, se rozhodne v létě.



Pilař si v plzeňském dresu kopl do míče naposledy před rokem. V závěrečném ligovém duelu s Příbramí pomohl jedním gólem k jasné výhře 5:2. V následné letní přípravě ale přišly bolesti kolene, operace chrupavky a nucená pauza.

Původně se počítalo s Pilařovým návratem v zimě, koleno ale stále zlobilo. Stejný stav trvá i nadále, technicky skvěle vybavený záložník pořád nemůže na hřiště. „Zatím to vypadá tak, že Vašek bude připravený spíš na orientační běh, co tady teď budeme mít. Na fotbal to moc nevypadá,“ sdělil s hořkostí v hlase generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.   

Paclík: O odchodu Krejčího jsme jednali celé jaro. Bohemka nadšená nebyla
Video se připravuje ...

Pilař stále věří, že se dokáže vrátit do vrcholné formy. Poctivě dře na návratu, zůstává v optimistické náladě. Jenže herní pauza, u drobného hráče už několikátá, se stále protahuje.

„Doufám, že v průběhu léta udělá obrovský progres, připravoval se na to. Zátěž u něj byla stupňovaná, až teď červen a červenec ukáže, jestli mu práce s míčem a stoprocentní zatížení umožní ve fotbale pokračovat. Na konci srpna budeme řešit, jak to s Vaškem bude dál. Stoprocentně nezasáhne do letních předkol a pohárů,“ upřesnil Šádek.

Plzeň má se sedmadvacetiletým křidelníkem velkou trpělivost. V klubu si uvědomují, že pokud se zvládne uzdravit, patří mezi nadstandardní hráče a týmu by hodně pomohl. Pilaře zdobí dynamika, mimořádná technická zdatnost i schopnosti ve hře jeden na jednoho.

Pilař výrazně pomohl i reprezentaci v kvalifikaci na EURO do Francie, kde platil za „zlatého“ žolíka. Jako střídající hráč rozhodl v nastavení o domácí výhře 2:1 s Nizozemskem, taktéž po nástupu z lavičky zachránil v závěru remízu s Lotyšskem.

Pilaře trápily zdravotní problémy už v minulosti. Mimo jiné má za sebou dvakrát přetržené kolenní vazy či nepříjemné problémy s kotníkem. Právě tyto lapálie ho donutily předčasně ukončit angažmá v německé bundeslize, kde působil ve Wolfsburgu a Freiburgu.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Pivarník o nabídce Plzně: Vzal jsem si čas, ale rozhodnutý jsem byl hned
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud