1. června 2016 • 10:05

Vůch se asi do Plzně nevrátí. O záložníka stojí Salcburk i Brno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně živo začíná být v těchto dnech kolem Egona Vůcha. Budoucnost šikovného křídelníka se řeší na mnoha frontách. Ačkoli Vůch strávil jarní část sezony na hostování v Liberci, stále je kmenovým hráčem Viktorie Plzeň. Ta s ním ovšem nepočítá a řeší možnost jeho zhodnocení. Zájem projevuje Slovan, Vůch má ale i nabídky ze Salcburku, Austrie Vídeň či Brna.



Hlavní trumfy drží v ruce generální manažer Plzně Adolf Šádek. Ve Vůchovi má hráče, o kterého je na trhu zájem. A logickou snahou Viktorie je toho co nejlépe využít ve vlastní prospěch.

Liberec má možnost na někdejšího hráče Teplic uplatnit opci, ta ale činí zhruba osm milionů korun. Západočeši navíc v případě Slovanu upřednostňují hráčskou výměnu, Vůchovo setrvání pod Ještědem v tuhle chvíli není příliš pravděpodobné.

Pětadvacetiletý křídelník na sebe na jaře upozornil solidními výkony, v dresu Liberce vstřelil dva góly a připojil stejný počet asistencí. Bleskově se prosadil do základní sestavy kádru Jindřicha Trpišovského a týmu výrazně pomohl ke konečnému třetímu místu v tabulce.

Řekl si tak o pozornost zahraničních klubů. Podle informací deníku Sport o Vůcha stojí Salcburk, Austria Vídeň i polský Lubin. „Moje budoucnost se teď intenzivně řeší. Sám bych chtěl mít jasno co nejdříve, hodně ale záleží taky na Plzni,“ konstatuje rychlonohý záložník.

Do řady zájemců se postavila i brněnská Zbrojovka. Její trenér Svatopluk Habanec by o Vůcha hodně stál, oficiální jednání na úrovni vedení obou celků ovšem zatím neproběhla.

„Každý klub si své hráče nejdřív protáhne přípravou a pak dělá další kroky. Dříve než na konci června se hostování řešit nebudou. O Vůchovi jsem zatím s nikým nejednal,“ prohlásil předseda brněnského klubu Václav Bartoněk s tím, že bude záležet především na Liberci, zda se s Plzní dohodne na uplatnění opce.

Podle informací Sportu to ovšem Vůcha táhne spíš do ciziny, vysněnou destinací je zmíněný Salcburk. Čerstvý mistr tamní ligy je pravidelným účastníkem evropských pohárů, Vůchovi navíc může nabídnout finanční podmínky, kterým české kluby nejsou schopny konkurovat.

EGON VŮCH NA JAŘE V LIZE

Zápasy: 13
Góly: 2
Asistence: 2
Střely na branku: 10

TOP 5 gólů 19. kola: Soupeře válcovali Souček, Vůch i Tecl
Video se připravuje ...

Teplice - Liberec: Po Vůchově parádě trefil Bakoš tyč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud