Stanislav Hrabě
18. června 2016 • 15:30

Neslavné loučení opory. Latka končí ve Slavii a hledá si angažmá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia Praha v přípravě šturmuje, 2. předkolo Evropské ligy už klepe na okénko. Přišlo pět nových tváří, vrátili se hráči z hostování, trenér Dušan Uhrin mladší hledá pomocí jednoho přípravného duelu za druhým optimální složení. Času nazbyt není. V jeho kádru však stále není urostlý stoper Martin Latka. A podle informací deníku Sport už ani nebude. Je na odchodu.



V pondělí se hráči Slavie Praha dozví, koho jim los UEFA v Nyonu přidělí za soupeře ve 2. předkole Evropské ligy. Tou dobou budou sedět v autobuse při cestě na závěrečné soustředění v rakouském Kaprunu, kde je čekají čtyři silní protivníci. Nedávný kapitán a opora týmu Martin Latka s nimi nebude Jeho dny v červenobílém dresu se pozvolna naplňují.

„Martin Latka má prodlouženou dovolenou do 26. června,“ sděluje oficiální stanovisko klubu ředitel oddělení komunikace Jiří Vrba. Možnost, že se tento den připojí k ostatním a zamíří do Rakouska, je však velice mizivá, téměř nulová. Přestože má kontrakt podepsaný do roku 2018, hledá si nové angažmá.

Na jaře Latka do základní sestavy nepatřil, přednost dostávala dvojice Simon Deli – Jiří Bílek, výkonnostně rostl ve středu obrany i Michal Frydrych. Latka jen zaskakoval. Pravda, potýkal se neustále s mírnějšími či vážnějšími zdravotními neduhy, v jedenatřiceti letech se množství soubojů na jeho těle podepsalo. „Právě proto dostal prostor na doléčení,“ vysvětluje Vrba i tímto faktem prodlouženou dovolenou.

Ale i kdyby byl zdravý jako cukrová řepa, těžko by se prodral do základní sestavy. Zvláště když červenobílí na pozici stopera posílili, z rumunského FC Botosani přišel kamerunský legionář Michael Ngadeu Ngadjui a případný odchod Simona Deliho se odsouvá minimálně na pozdější dobu. Ve Slavii se chystá ukončení Latkovy smlouvy.

Zájem o jeho služby by mohl být veliký, ale překážkou může být vysoký plat mezi 250-300 tisíci korunami měsíčně. „Kdyby chtěl zůstat v české lize, musel by hodně slevit,“ odhaduje zkušený agent. Latka se tedy nejprve poohlíží v zahraničí. Nikdo ho nezastupuje, stará se o sebe sám. V Německu při angažmá ve Fortuně Düsseldorf (2013/2014) získal kontaktů dost. Teď by se mohly hodit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud