27. června 2016 • 14:35

Costu těší, že zůstane ve Spartě! I kvůli přítelkyni zvažoval Turecko

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejvýraznější fotbalisty v sestavě Sparty. Po konci minulé sezony však nebylo jisté, jestli obránce Costa na Letné dál zůstane. Pochybnosti jsou pryč, se stávajícím klubem podepsal reprezentant Zimbabwe minulý týden novou smlouvu na další tři roky. „Podpis nové smlouvy je dobrý hlavně pro psychiku, protože jsem se tady ve Spartě už usadil,“ uvedl pro oficiální stránky klubu.



Vyjednávání o novém kontraktu se v Costově případě protáhla. Hned po posledním ligovém kole zamířil za reprezentačními povinnostmi v kvalifikaci o africký šampionát. Pak vyrazil na dovolenou do Turecka, odkud pochází jeho přítelkyně.

Právě v zemi, která byla jedním z českých soupeřů na EURO, byl o Costovy služby také zájem. „Přirozeně to jedna z variant byla. Ale pak jsme si na to sedli, zvážili všechny možnosti a rozhodli se nikam neodcházet. Jsem přesvědčený o tom, že se mi tu bude dařit jak ve fotbale, tak v životě,“ je přesvědčený Costa.

Na obránce, který dříve působil také v polské lize, se vyptávali i jinde. „Ptalo se po mě hned několik klubů z několika zemí. Ale pro mě se Praha stala druhým domovem a fotbalistovi vždy v kariéře hodně pomůže, když hraje někde, kde se sám cítí dobře. Tenhle pocit je pro mě hodně důležitý,“ vysvětlil, proč nakonec nestál o změnu.

„Je mi tu dobře, v kabině se dobře bavím, se spoluhráči máme dobré vztahy. Můžu se tu vyvíjet nejen jako fotbalista, ale také jako lidská bytost. To je pro mě hodně důležité,“ pochvaluje si také, jak zapadl do prostředí v letenské kabině.

Neznejistil ho ani příchod Michala Kadlece , který by měl ve Spartě hrát na pozici stopera – stejné pozici, kde končil Costa minulou sezonu. „Naučil jsem se nad tím moc nepřemýšlet, vždy to záleží na trenérovi. Mým úkolem teď je poctivě trénovat a uvidíme, jak se trenér rozhodne. Já jsem profesionál, připravený hrát kdekoliv. Musím jen ukázat, že si zasloužím hrát.“

Sparta - Slavia: Costa odpálil sparťanskou radost. Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud