Jan Vacek
18. července 2016 • 04:59

Ščasný o sestavě: Stopeři se jeví dobře, otazník mám v záloze. Řeší i útok

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna výhra, tři porážky. S takovou bilancí se blíží nové sezoně Sparta. Trenér Zdeněk Ščasný věří, že jakmile vypuknou ostré boje, bude nepřesvědčivým výkonům a výsledkům konec. „Mužstvo znám a věřím, že budeme připraveni,“ uklidňuje situaci kouč vicemistra v rozhovoru pro deník Sport. Obrysy základní jedenáctky má trenér v hlavě, řeší jeden, maximálně dva otazníky. „Musíme najít optimální složení zálohy. V útoku se budeme rozhodovat podle soupeře,“ říká.



Vypadá to zvláštně, když má trenér jasno o složení defenzivní řady, když jeho tým v přípravě ani jednou neudržel čisté konto. Sparta ale v létě pilovala hru s třemi obránci a inkasované branky tak mohou jít na vrub zdokonalování systému.

„Ve složení stoperské trojice nemám problém. Do výtečné formy se dostal Mario Holek , čekáme, co bude s Brabcem. Mazuch dře na tréninku neuvěřitelně,“ konstatuje Ščasný a chválí i letní posilu, zkušeného obránce Michala Kadlece . „Vypadá výborně. Organizuje, mluví na hřišti. Konkurence je vzadu velká.“

Ve středové řadě je možné najít první možný zádrhel. „Musíme najít optimální složení,“ připouští Ščasný, že jej zaskočilo zranění Lukáše Váchy , který byl po letní dřině v herní pohodě. Klíčovým hráčem zálohy pro podporu ofenzivy bude stejně jako v minulosti Bořek Dočkal , do středu zase trenérovi Sparty pasuje Martin Frýdek, mohl by ale hrát i z levé strany.

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný uděluje pokyny na tréninku.
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný uděluje pokyny na tréninku.

„Zprava se pak výborně jeví Zahustel . Variant je zkrátka víc než dost. „Výborně v tréninku vypadá i Aleš Čermák a nesmíme zapomínat ani na Marečka . Čekáme, jak se situace v přípravě dál vyvine,“ dodal kouč a zjevně v hlavě dál kalkuluje s možným návratem Tomáše Rosického .

Speciální kapitolou je útok. Tam měla Sparta v posledních letech velkou jistotu v  Davidu Lafatovi . „V útoku se rozhodneme vždy podle soupeře, máme tam několik variant,“ neprozradí Ščasný, jak to bude vypadat na hrotu sestavy.

Každopádně si uvědomuje, že přítomnost typologicky odlišných útočníků může znamenat velké plus Letenských, bez ohledu na to, zda Lafata bude hrát, či sedět na lavičce jako eso. „Nemá smysl opakovat, že David dokázal něco mimořádného, že je skvělý útočník. To pak vypadá, že mu dělíme alibi. Beru Davida tak, že nám ve spoustě zápasů pomůže a nikdo nikdy neví, kolik toho kdo odehraje,“ dodává trenér Sparty.

CELÝ ROZHOVOR S TRENÉREM SPARTY ZDEŇKEM ŠČASNÝM NAJDETE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Titulní strana deníku Sport 18. července 2016Foto Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný uděluje pokyny na tréninku.
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný uděluje pokyny na tréninku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud