19. července 2016 • 05:00

Luxus v Edenu. Škoda prý od Slavie dostal za podpis smlouvy 15 milionů

Autor: jp, sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavně díky čínskému kapitálu Slavia postavila na začátku sezony drahý – a jak to i na první pohled vypadá vynikající – útok. Náklady? Jen za pětici střelců na platech podle odhadů přes dvacet milionů ročně. Klub se výrazně odvděčil i kapitánovi Milanovi Škodovi, který místo čínského angažmá nakonec setrval v pražském týmu.



Velkorysé jednání teď nedávno probíhalo kolem kapitána Milana Škody . Nikam do Číny neodchází, i když mohl. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík totiž přišel s výrazným vylepšením smlouvy pro klíčového hráče. Škodův základní plat se má dotýkat až půl milionu měsíčně, navíc podle zdrojů Sportu shrábnul i neuvěřitelných patnáct milionů za podpis.

„Zachoval se ke mně velmi férově,“ kývl 30letý kapitán na Tvrdíkovo jednání, které navíc trumfoval tvrzením, že jestli bude Škoda chtít, může hned odejít kamkoliv a zadarmo. Opravdu velkorysé.

 „Myslím, že klub přivedl dobré posily, a že to týmu pomůže,“ věří Škoda, že Slavia zase udělala další krok za naplňováním vysokých ambicí.

Škoda: Tvrdík mi nabídl, že mě pustí zadarmo. Už jsem nechtěl
Video se připravuje ...

Jenže má to svoje úskalí. Nebyla by to první kabina na světě, v níž by se boháči začali zajídat těm „chudším“. Tenhle element nesmí nikdy žádné vedení zlehčovat. A druhé? Třeba to, že rozšafný start čínských investorů ve slávistických strukturách může být do budoucna neudržitelný, nebo taky smrtící. Ale to je malování čerta na zeď, které je předčasné.

Slavia si na začátku nové sezony minimálně opticky vylepšila dělostřeleckou linii, po níž ale musí tvrdě vyžadovat výkony. Výhry. Úspěchy.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Další informace o fotbalové Slavii najdete v úterním Sportu. Elektronickou verzi vydání včetně archivu novin najdete ZDE » 

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Van Kessel: V Trenčíně jsem odehrál skoro vše. Snad to ve Slavii bude stejné
Video se připravuje ...

Švento: Přišel jsem do Slavie předávat zkušenosti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud