Tomáš Podvín
21. července 2016 • 21:10

Hrdina Slavie Van Kessel přihrával i pálil, ale ne všechno mu vyšlo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že stál závratných 35 milionů korun? Že šly ze Slovenska hlasy, že se občas nechá na hřišti otrávit? Vyprávějte to dnes slávistickým fanouškům! Útočník Gino van Kessel, který přišel do Slavie z Trenčína minulý týden, je pro ně totiž po odvetném zápase 2. předkola Evropské ligy proti Levadii Tallinn (2:0) hrdinou. I když mu na hřišti zdaleka ne všechno vyšlo, utkání zakončil s bilancí 1+1 a může se spoluhráči slavit postup. „Atmosféra byla fantastická, publikum skvělé,“ jásal Van Kessel.



Hned po necelých dvou minutách Gino van Kessel poznal důkladně trávník v Edenu, když skončil po tvrdém zákroku soupeře na zemi. Třiadvacetiletého Nizozemce to ale neodradilo a byl velmi aktivní, což mohl zúročit hned za chvíli.

Slávistická posila ale bohužel pro domácí tentokrát selhala. Kessel postupoval na branku soupeře, navíc měl po levé ruce volného spoluhráče. Bránící hráč nestíhal. Domácí fotbalista se rozhodl přihrát, jenže míč poslal až příliš před Jaromíra Zmrhala, který neměl šanci zakončit.

O tři minuty později už ovšem fanoušci Slavie mohli slavit. Van Kessel totiž tentokrát z pravé strany přihrál přesně a zakončující Milan Škoda se z blízka nemýlil. Nizozemec, který přišel do pražského klubu za na české poměry ohromujících 35 milionů korun, tak na první asistenci v novém angažmá čekal jen deset minut.

Van Kessel se prosadil i sám a Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Van Kessel ovšem hodlal v nastoleném trendu pokračovat. Bohužel pro něj mu hned několikrát udělal více než soupeř problém míč. Třiadvacetiletý ofenzivní hráč potvrzoval slova agenta Branislava Jaruska pro iSport.cz. „Je to nejrychlejší hráč, který se kdy představil ve slovenské lize. Ale obejití protihráče, klička, vítězné souboje jeden na jednoho, to od něj moc nečekejte,“ tvrdil.

To se ukázalo například chvíli před poločasovým hvizdem, kdy Van Kessel skvěle zatáhl míč, ale z dobré pozice odcentroval za branku hostů. Ještě více Slavii muselo mrzet, když Nizozemec ve velké šanci promáchl a míč netrefil vůbec. Nejnebezpečnější byl tak paradoxně Van Kesselův pokus o centr, který se proměnil v nepříjemnou střelu. Gólman Levadie ale míč vytáhl na roh.

Na začátku druhého poločasu se Van Kessel ze hřiště vytratil a připomněl se až v 59. minutě. Nešlo ovšem o zrovna chvályhodný moment, Nizozemec totiž evidentně naštvaný z předchozího verdiktu hlavního rozhodčího úmyslně fauloval a dostal žlutou. Napravit to mohl o minutu později, ale jeho hlavičku z dobré pozice dokázal obránce zablokovat na roh.

V 67. minutě to ale přišlo. Obránce Jan Bořil odcentroval z levé strany, Van Kessel byl tam, kde měl, a poslal míč hlavou do sítě. 2:0! A protože Slavia čisté konto do konce zápasu udržela, právě nizozemský fotbalista se stal hlavním hrdinou večera.

Hned po klíčovém gólu se nicméně Van Kessel nechal ošetřit a hřiště opustil. Za ohlušujícího potlesku. Premiéru v sešívaném dresu si nejspíš bude dlouho pamatovat. „Braly mě křeče do lýtka, ale nemělo by to být vážné, měl bych to zvládnout,“ konstatoval Van Kessel.

Van Kessel: Nehrál jsem dobře, ale za gól a asistenci jsem rád
Video se připravuje ...

Škoda: Je to úleva, ale musíme se jako tým ještě zlepšit
Video se připravuje ...

Fotbalistům Slavie děkoval solidně zaplněný Eden
Fotbalistům Slavie děkoval solidně zaplněný Eden

Gól Slavie na 1:0 proti Lavadii Tallinn. Střílel Škoda, přihrál mu Van Kessel
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-evropske-pohary-evropska-liga/275349/slavia-levadia-tallinn-2-0-skoda-a-van-kessel-zachranili-postup.html

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud