Tomáš Podvín
22. července 2016 • 05:00

Přestup už v hlavě nemám, hlásí Škoda. Uhrin za něj děkoval Tvrdíkovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo mnoho a místo v Edenu by teď byl tisíce kilometrů daleko. Útočník Slavie Milan Škoda nicméně i přes dlouhá jednání do Číny nepřestoupil. A hned v prvním utkání v sešívaném dresu v nové sezoně naznačil, proč z toho měli fanoušci pražského klubu obrovskou radost.



Trvalo deset minut, než si mohl celý Eden opět po několika týdnech zařvat: „Milaaaaan! Škodaaaa !“ Reprezentační útočník totiž zužitkoval přihrávku Gina van Kessela a otevřel skóre odvetného utkání s Levadií Tallinn. Slávisté mohli slavit tolik vytoužený první gól.

Radost museli mít i po zápase. V první řadě Slavia samozřejmě splnila povinnost, estonského soupeře porazila 2:0 a postoupila do 3. předkola Evropské ligy. Další dávku pozitivních emocí jim dal po utkání právě Škoda. Miláček publika totiž potvrdil, že už je v myšlenkách pouze ve Slavii.

Gól Slavie na 1:0 proti Lavadii Tallinn. Střílel Škoda, přihrál mu Van Kessel
Video se připravuje ...

„Přestup už v hlavě určitě nemám. Jednoznačně ne,“ vypálil bez váhání. Dlouhá jednání o odchodu do Číny už jsou evidentně pryč, stejně jako Škodova chuť zkusit něco nového. K setrvání ve Slavii navíc přispěla výjimečná nabídka, kterou od klubu kanonýr dostal. Jen za podpis údajně 15 milionů korun.

„Milana jsme udrželi díky panu Tvrdíkovi ,“ připustil po utkání také trenér Slavie Dušan Uhrin . „Měl jsem s ním řadu pohovorů. Tím, že chtěl přestoupit, byl hodně roztěkaný. Podobně to měl Jarda Zmrhal, v podstatě nebyli hlavou tady. Panu Tvrdíkovi bych chtěl tímto poděkovat. Přece jen 17 gólů jako Milan dá málokdo,“ dodal.

Škoda už se místo historie dival do budoucnosti. „Postup je úleva, ale musíme se určitě zlepšit, aby to lépe vypadalo. Doufám, že si to sedne co nejdříve,“ řekl útočník, který nezapomněl na závěr pochválit slávistické fanoušky. Těch přišlo do Edenu necelých 15 tisíc.

„Samozřejmě to byla bomba, že lidé přišli v takovém počtu. Celý zápas nás povzbuzovali. Tohle jsme si hodně užili a myslím, že nám to i hodně pomohlo,“ tvrdil.

Škoda: Je to úleva, ale musíme se jako tým ještě zlepšit
Video se připravuje ...

Trenér Slavie Dušan Uhrin sleduje utkání s Levadií Tallinn
Trenér Slavie Dušan Uhrin sleduje utkání s Levadií Tallinn

Kenija slalomoval ve vápně, brankáře ale nepřekonal
Video se připravuje ...

Hušbauer nebezpečně vypálil, Lepmets jeho střelu vytáhl
Video se připravuje ...

Van Kessel: Nehrál jsem dobře, ale za gól a asistenci jsem rád
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud