28. července 2016 • 21:02

Slavia – Rio Ave 0:0. Škodovi neuznali gól a spálil velkou šanci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie remizovali v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy s portugalským Rio Ave 0:0. Domácí se přitom už v prvním poločase dočkali branky, když se akrobaticky prosadil Milan Škoda. Sudí však odpískal útočný faul a gól neuznal. Ve druhém poločase se ve velké šanci znovu ocitl Škoda, ale skvěle jej vychytal brankář Cássio. Odveta se hraje za týden od 21:00.



Škoda měl blízko k brance i v 74. minutě, ale skvěle ho vychytal gólman Cássio. I tak si ale Slavia do země úřadujících mistrů Evropy veze nadějný výsledek pro odvetu. Ta se hraje za týden od 21:00.

Portugalci hned ve 34. vteřině zahrozili střelou z dálky, kdy Ribeiro protáhl gólmana Pavlenku. Právě střely zpoza vápna zkoušeli velmi často. Ribeiro podruhé minul, ale nadějnější byl pokus Novaise, Pavlenka však byl znovu na místě.

Slavia byla v první půli aktivnějším týmem a snažila se soupeře tlačit. V zakončení však postrádala jednoduchost soupeře a sama se o šance připravila komplikovaným řešením. V 7. minutě byl přesto blízko gólu Van Kessel, který se ocitl sám ve vápně, jeho střelu mířící do branky však jeden z obránců odkopl. Z následného rohu hlavičkoval Škoda vedle.

Ve 29. minutě si obě útočné hvězdy Slavie spolupráci zopakovaly. Van Kessel našel dlouhým centrem Škodu, ten ale hlavičkoval jen do středu branky.

Van Kessel centroval, Škoda hlavičkoval - jeho pokus lapil gólman
Video se připravuje ...

Pět minut před pauzou byl už Škoda úspěšnější, když se po dlouhém nákopu do vápna prodral ke střele přes hlavu a překvapil tak hostujícího gólmana, jenže sudí jeho gól neuznali kvůli odstrčení obránce.

Škoda se trefil přes hlavu, rozhodčí mu ale odpískal útočný faul
Video se připravuje ...

Po změně stran Rio Ave přidalo a bylo častěji u míče. Bořil musel na poslední chvíli zabránit ve skórování Diásovi. Slavia hrozila jen brejky Van Kessela, který ale postrádal lepší finální řešení. V 67. minutě však Škoda střelou z 15 metrů prověřil gólmana. Na druhé straně musel Pavlenka zasahovat po další ráně z dálky v podání Novaise.

Nejblíže byla Slavia trefě v 74. minutě, kdy se na levé straně uvolnil Kenija, centrem našel přesně hlavu Škody, který vystřelil důrazně, ale brankář Cássio předvedl vynikající zákrok na brankové čáře a zabránil gólu. Víc už ani jeden z týmů i přes několik náznaků nepředvedl.

To byla tutovka! Škodovu hlavičku zázračně vyrazil Cássio
Video se připravuje ...

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha - Rio Ave 0:0

Rozhodčí: Lapočkin - Lebeděv, Kudrjavcev (všichni Rus.). ŽK: Hušbauer, Souček, Bořil - Tarantini. Diváci: 15.082.

Sestavy:

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel, Kenija (80. Ščuk), Mihalík (59. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Rio Ave: Cássio - Nadjack, Roderick, Marcelo, Rafa Soares - Wakaso - Novais, Krovinovič (69. Guedes), Ribeiro (82. Tarantini) - Dias, Yazalde (58. Héldon). Trenér: Capucho.

Škoda: Zápas jde za mnou, v koncovce jsem selhal
Video se připravuje ...

Bílek: Je to hratelné. Rio Ave není Barcelona
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Škoda pohotově vypálil, ale Cássio jeho ránu vyrazil
Video se připravuje ...

Pavlenka podržel Slavii, vyrazil přímý volný kop Barradase Novaise
Video se připravuje ...

Dalekonosnou střelu Barradase Novaise vytáhl Pavlenka na roh
Video se připravuje ...

Slavia mohla jít do vedení, Van Kesselovu střelu zblokovala obrana
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud