31. července 2016 • 10:25

Slavia má problém s góly. Selhal Van Kessel, říká Šmicer a chválí Škodu

Autor: sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři góly ve třech pohárových zápasech, v tom posledním bezbranková remíza s portugalským Rio Ave. Slavia na cestě do Evropské ligy bojuje se slabší koncovkou. Což o to, šance by byly. Ale gólové vyústění nepřichází. Po domácím duelu s portugalským celkem hodnotil slávistickou ofenzivu bývalý reprezentant Vladimír Šmicer. Klubová legenda se zastala hlavní hvězdy Milana Škody, v případě posily Gino van Kessela takové slitování neměla.



Byla to obrovská frustrace. Slávisté v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy nedokázali dát branku, byť měli několik nadějných možností. „Cítím se špatně. Šancí jsem měl dost, při poslední už to bylo zoufalé. Zápas jde jednoznačně za mnou,“ sypal si na hlavu popel ze spálených střeleckých příležitostí při duelu 3. předkola Evrpské ligy s Riem Ave (0:0) slávistický kanonýr Milan Škoda .

„Jeho sebekritika mě překvapila,“ podivil se nad ní Vladimír Šmicer , slávistická legenda. „Já bych mu nic nevyčítal, všechny situace řešil dobře,“ zastal se klubového následovníka.

Trenér Dušan Uhrin mladší hráčům po pohárovém utkání špatnou koncovku nevyčetl, možná i z psychologických důvodů, aby nenaboural jejich sebedůvěru před dnešním ligovým kláním v Brně (19:00 ŽIVĚ na iSport.cz) a odvetou v Portugalsku. Přitom se říká, že zahození obrovské příležitosti je stejná chyba jako zavinění gólu.

Škoda se trefil přes hlavu, rozhodčí mu ale odpískal útočný faul
Video se připravuje ...

„Když se probírám utkáním, nevidím nic, co by Milan Škoda udělal špatně,“ obhajoval vytáhlého útočníka Vladimír Šmicer, slávistická legenda, držitel mistrovských titulů 1996, 2008 a 2009. „Žádný zmatek, vymýšlení nesmyslů, nebo zaváhání,“ dokládal.

Jedinou výhradu měl vítěz Ligy mistrů 2005 s Liverpoolem k druhému útočníkovi, nizozemskému legionáři Gino van Kesselovi. Ten se v 7. minutě po odraženém míči octil zcela sám před brankou portugalského mužstva, ale míč do sítě neposlal.

„Stačilo to dát lehce vpravo či vlevo, ale on to pořádně ani netrefil,“ povšiml si Šmicer. „Jeho řešení bych považoval za selhání, u Milana jsem nic podobného nezaznamenal,“ neušetřil nejdražší slávistickou posilu.

"Sešívaní" musí neduhy v koncovce co nejdřív léčit, pokud chtějí naplnit předsezonní ambice. Ideálně už dnes večer proti Brnu, případně ve čtvrteční odvetě na portugalské půdě.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Škoda: Zápas jde za mnou, v koncovce jsem selhal
Video se připravuje ...

To byla tutovka! Škodovu hlavičku zázračně vyrazil Cássio
Video se připravuje ...

Van Kessel centroval, Škoda hlavičkoval - jeho pokus lapil gólman
Video se připravuje ...

Slavia mohla jít do vedení, Van Kesselovu střelu zblokovala obrana
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud