1. srpna 2016 • 19:45

Divočina při tréninku Plzně. Fanouška krotil bezpečnostní manažer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně bouřlivé přivítání zažili fotbalisté Plzně v Baku na předzápasovém tréninku před 3. předkolem Ligy mistrů s ázerbájdžánským šampionem Karabachem. Skupinka místních fanoušků nejprve jen hlasitě skandovala, následně se však jeden z nich rozběhl směrem k hráčům. Dostal by se až k nim, kdyby nezasáhl bezpečnostní manažer Fotbalové asociace ČR Martin Synecký.



Bývalý policista potvrdil svůj výcvik a i v saku se okamžitě za narušitelem rozběhl přes polovinu hřiště. Fanoušek si nakonec svůj útok rozmyslel a po tribuně utekl. Znovu se ozývalo jen skandování.

Vzhledem k absenci místních pořadatelů povolala Plzeň po incidentu i ochranku vedení klubu. Na úterní utkání mají údajně dorazit i fanoušci Interu a Neftči Baku, kteří budou fandit Plzni, jelikož Karabach je jejich hlavní rival.

Počasí nebude problém, věří trenér i hráči

Když fotbalisté Plzně vystoupili na letišti v Baku, hned je ovanul místní horký vzduch. Věří však, že v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Karabachu to nebude problém. Hraje se totiž až od 20:30 místního času.

"Bude se hrát večer, počasí bude na fotbal příjemnější než takto přes den," řekl kapitán Roman Hubník na předzápasové tiskové konferenci. "Počasí vůbec neřeším. V době výkopu už bude ideální počasí. V Rakousku jsme hráli zápas s Lokomotivem, když bylo na sluníčku 50 stupňů, v Jihlavě bylo 40 stupňů na slunci. Takže to by pro nás neměl být problém," prohlásil trenér Roman Pivarník.

Tým se vypořádal i s náročnou cestou. Na letišti v Praze se sešel v sedm hodin ráno a v Baku vystoupil až po šesti a půl hodinách i kvůli zdržení při odletu.

"Cesta mi docela utekla, i když je to jeden z nejdelších letů, jaký jsme mohli při losu dostat. Ale jsme připraveni, trochu jsme si oddechli na hotelu a jdeme na trénink," řekl Hubník.

Spolu s trenérem se shodne, že by Plzeň měla mít v odvetě více prostoru na útočení, protože i Karabach se musí snažit skórovat. "Viděl jsem hodně zápasů Karabachu a je hodně silný na míči. Doma jsme je zatlačili do defenzivy, ale dobře bránili. Teď jdou obě mužstva do zápasu s tím, že musí vstřelit gól," řekl Pivarník.

"Můj předpoklad je, že prostoru bude víc, abychom vstřelili gól. Navíc už to bude náš třetí ostrý zápas, tak se nám do něj půjde lépe než do prvního utkání," věří Pivarník ve větší rozehranost svého týmu po sobotní výhře 2:1 v Jihlavě.

Pivarník před Karabachem: Jedná se o důležitý krok. Z Jihlavy se tým poučil
Video se připravuje ...

Trenér řeší post pravého obránce

Jediné dilema, který trenér Viktorie řeší, je post pravého beka. Aleši Matějů ani Františku Rajtoralovi totiž první zápasy nevyšly, na šanci navíc čeká uzdravený Radim Řezník , který však od zranění v lednu 2015 takto důležité utkání nehrál.

"Radim je připravený, jestli naskočí nebo ne, záleží na trenérovi. Ale každý hráč, co je tady, je připraven naskočit do základu," řekl Hubník. Nevidí problém v tom, aby Řezník dostal šanci. "Všichni beci mají za sebou dobrou přípravu, takže jsou schopni znovu podat dobrý výkon. I ti, co neměli v sobotu svůj den. Tohle bude jiný zápas a sobotu už jsme hodili za hlavu," doplnil Pivarník.

Nějaké překvapení, jaké udělal v poločase s Jihlavou, kdy změnil rozestavení, však na Karabach nechystá. "Neustále mám v hlavě, jak tým posouvat dál a jak při hře reagovat. Jaké udělat změny, které budou mít efekt jako ta v Jihlavě. Jsme rád, že jsme tam na to dokázali zareagovat. Jen doufám, že teď nebude třeba zase něco vytahovat," dodal devětačtyřicetiletý kouč.

Odveta 3. předkola Ligy mistrů začíná v úterý od 18:30 SEČ, sledovat ho můžete ONLINE

Řezník: Prioritou je neinkasovat. Hráče na vstřelení gólů máme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud