2. srpna 2016 • 04:30

Slavia lákala na rekordní sumu! Za švédského šikulu nabízela 39 milionů

Autor: sh, pod, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle mohl být největší přestup fotbalového léta v rámci české ePojisteni.cz ligy! Třináct milionů švédských korun (39 milionů českých) nabídla Slavia Praha podle švédského webu fotbolltransfers.com za ofenzivního středního záložníka Viktora Claessona jeho zaměstnavateli IF Elsborg. Švédský celek ale obchod odmítl, Slavia nakonec zacílila na Slovensko a z Trenčína přivedla za více jak třicet milionů Gina van Kessela.



Téměř 40 milionů korun, což by byl nejdražší přestup v dějinách české nejvyšší soutěže, Elsborgu za mladého Viktora Claessona nestačilo. „Má hodnotu mezi 15–20 miliony korun (45–60 českých),“ odpovědělo na nabídku vedení švédského klubu podle serveru fotbolltransfers.com.

Šestinásobný reprezentant (vstřelil zatím jeden gól) má ve stávajícím klubu smlouvu do roku 2018. Prošel mládežnickými výběry, do dospělého fotbalu nakoukl v roce 2008 v dresu IFK Värnamo.

Vše o fotbalových přestupech a spekulacích najdete ZDE »

Podle informací ze Švédska je už připraven na odchod do zahraničí, ovšem za odpovídající náhradu. Claesson je popisován jako šikovný, tvořivý záložník schopný nastoupit uprostřed nebo na levé straně hřiště.

Slavia případné jednání se švédskou stranou nechce blíž osvětlit. „Spekulace okolo přestupů nebudeme komentovat,“ vyjádřil se ředitel oddělení komunikace pražského klubu Michal Býček.

Klub z Edenu, který mimo jiné bojuje ve 3. ředkole Evropské ligy o postup do podzimní pohárové soutěže (první utkání doma s Rio Ave 0:0), na novou sezonu významně posílil. Mezi nejvýraznější tváře patří Gino van Kessel, nejlepší střelec slovenské ligy, a obránce Dušan Švento, který se do Slavie vrátil po několika štacích v zahraničí.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Škoda: Zápas jde za mnou, v koncovce jsem selhal
Video se připravuje ...

Bílek: Je to hratelné. Rio Ave není Barcelona
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud