2. srpna 2016 • 21:04

Střídající hrdinové a zazděné šance. Plzeň v euforii, ale přežila vlastní smrt

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový zápas se šťastným koncem se podaří odehrát možná jednou za kariéru. Fotbalisté Viktorie Plzeň v odvetě 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Karabachu předvedli jeden ze svých nejslabších výkonů na evropské scéně. Jedinou vážnou šanci ale proměnil střídající útočník Michael Krmenčík, po remíze 1:1 se Západočeši radují z postupu do play off a z něj plynoucí příjem minimálně o výši 145 milionů korun.



Hráči českého mistra věděli, s čím na horkou půdu do Ázerbájdžánu jedou. Vstřelit branku, která by je hodně přiblížila k vytyčenému postupu. Jenže v Baku přišel scénář, který si Plzeň přála ze všeho nejméně.

Ve 28. minutě Muarem Muarem zakončil krásný dlouhý pas a z první nebezpečné akce poslal domácí tým do vedení. Aleš Matějů zaspal náběh svého hráče, Západočeši byli jak opaření. Nebyli si schopní přihrát pořádně balon, nohy se jim bořily do měkkého trávníku.

Dlouhé minuty nedokázali nic vymyslet, nevystřelili na branku. Bída Pivarníkova výběru pokračovala i po přestávce, na plzeňských kopačkách rostla nervozita. Naopak Karabach hrál v klidu a díky rychlým kontrům si vytvářel nebezpečné akce.  Ve 43. minutě chyběl Almeidovi jeden malý krok, aby zužitkoval milimetrový mas Muarema.

Střídající plzeňský útočník Michael Krmenčík po vyrovnávací brance do sítě Karabachu
Střídající plzeňský útočník Michael Krmenčík po vyrovnávací brance do sítě Karabachu

Další dvě obří šance vznikly po akcích střídajícího Ismailova. V závěru, kdy už Viktoria hrála vabank, nejprve jednou mířil vedle, následně jeho pas před prázdnou branku nedokázal zakončit Míchel.

V 81. minutě pláchl rychlík Quintana, před vápnem ho zastavoval Hejda. Domácí hráč souboj ustál, ale je možné, že pokud by upadl, sudí by pískl faul. Takhle jeho střelu zneškodnil pozorný Kozáčik.

Tohle všechno Plzeň přežila, i přes hodně nervózní výkon zůstávala ve hře. Zlaté „bingo“ nakonec zařídili střídající hráči. Jan Kopic v 85. minutě (na hřiště šel v 57. minutě za Kovaříka) nacentroval do vápna, kde se k hlavičce dostal Michael Krmenčík (v 63. za Koláře ) a vyrovnal na 1:1.

Takový výsledek Západočechům stačil, aby se po závěrečném hvizdu mohli radovat. Velké štěstí, které tentokrát měli, možná posloužilo jako odplata za minulý rok, kdy naopak ztratili dobře rozjetou partii s Maccabi Tel Aviv (domácí prohra 0:2 Plzeň vyřadila z bojů o Ligu mistrů).

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud