4. srpna 2016 • 12:00

Plzeň na Evropu musí posílit. Vrátí se pro libereckého Sýkoru?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oživit a posílit. Nebo v opačném pořadí. Ale něco Viktoria Plzeň udělat musí. Přirozená obměna, kterou v předchozích letech velmi dobře zvládala, se letos v zimě zastavila a nepokračovala ani v létě. A když v akváriu dlouho nefiltrujete vodu, začne vám po čase zelenat.



Viktoria Plzeň už ví, že vydělala minimálně 145 milionů korun. A do konce podzimní sezony jich bude ještě víc, ať už postoupí do Ligy mistrů, nebo se přesune do Evropské ligy. To automaticky neznamená, že musí začít neuvážlivě rozhazovat. Jenže úřadující šampion investici do kádru potřebuje, jestliže ho chce oživit.

Vedení klubu po postupu přes Karabach Agdam připustilo, že vstoupí na transferový trh. „Je možné, že teď se na doplnění kádru zaměříme,“ uvedl Adolf Šádek, generální manažer klubu. A prozradil, na jaké pozice, což při dlouhodobějším pohledu na tým není žádné překvapení. „O příchodech přemýšlíme především na stoperu, křídle a středu zálohy. A to i směrem do budoucna.“

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Plzeň skutečně potřebuje pro nabitý podzim zdvojení postů na levou stranu. Alternativy za Davida Limberského a Jana Kovaříka nyní nejsou. Zlepšila by si jejich pokrytí pro případnou absenci, ale především by větší konkurence zvýšila tlak. A hlavně prvně jmenovaný ho v této fázi kariéry, kdy má člověk tendenci pohodlnět, potřebuje cítit. To platí i pro Daniela Koláře. Nejlepší střelec v historii klubu sice není spokojený, když jej trenér předčasně střídá, jenže jeho výkony – včetně těch jarních – si o to říkají. Letos skóroval jen dvakrát. Ani s asistencemi na tom není lépe.

Hledání nebude jednoduché. Viktoria se v posledních letech výhradně zaměřuje na česko-slovenský trh. Ten je z velké části přebraný, na čemž se výrazně podílela pražská Slavia. Hráčů, kteří by mohli pomoci i na mezinárodní scéně, moc není. Ale pár se jich najde.

Pivarník: Potřebujeme se dostat do herní pohody
Video se připravuje ...

Se Spartou a Slavií se obchod udělat nedá, říká Šádek

Není tajemstvím, že už začátkem léta se Viktoria zajímala o libereckého Jana Sýkoru. Talentovaný univerzál umí hrát na levém beku i v záloze, v jejím středu nebo na pozici ofenzivního záložníka. Ostatně tam nastupoval v červnu pod trenérem Pavlem Hoftychem v reprezentační „dvacítce“ na turnaji v Toulonu (mohli hrát i starší) a byl zvolen mezi nejlepší hráče turnaje.

V prvním kole se kluby nedohodly, ale především pokud by se Slovanu nepodařilo postoupit do základní skupiny, určitě by se k jednání vrátily. A možná by u stolu řešily i případný transfer Lukáše Pokorného, jednoho z nejperspektivnějších stoperů v lize.

Šádek to nepřímo potvrdil, když zmínil, po jakých klubech by se mohla Viktoria porozhlédnout. „Uvidíme, jak dopadnou ostatní týmy v pohárech, protože kvalitní hráči jsou hlavně tam. Bylo by ale netaktní se bavit o konkrétních jménech,“ uvedl. Zároveň tvrdí, že do finančních dostihů jít nechce a nebude posilovat jen proto, aby se neřeklo.

„Nechci, aby to vypadalo, že jsme vydělali peníze a hned je půjdeme utratit. My chceme přivádět hráče, o kterých jsme přesvědčeni, že budou přínosem. Vím, že poté, co jsme kupovali Tecly, Kopice a Kovaříky, je teď naše zdrženlivost na trhu neobvyklá, ale takoví hráči na trhu teď nejsou. A když jsou, tak ve Spartě či Slavii a s nimi se obchod udělat nedá,“ tvrdí Šádek.

On ale moc dobře ví, že pokud chce Viktorii udržet na úrovni předchozích sezon, připravenou bojovat na dvou frontách a o titul, musí kádr rozšířit.

Zároveň si může postupně připravovat kádr i pro příští sezonu. Šádek moc dobře ví, o co v ní velmi pravděpodobně půjde. I plzeňský postup totiž ještě víc přiblížil Česku jisté místo v Champions League pro sezonu 2018/2019, a tím i příjem 380 milionů korun pro mistra 2017/2018.

A to bude teprve jízda.

Kozáčik: Hráli jsme na postup a na výsledek, důležité je, že se to zvládlo
Video se připravuje ...

Krmenčík: Trenér teď bude mít klid na práci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud