5. srpna 2016 • 12:06

Nepříjemný los. Plzeň v boji o Ligu mistrů narazí na silný Ludogorec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase těžký a málo atraktivní soupeř. Fotbalisté Viktorie Plzeň se v play off Ligy mistrů o postup do hlavní fáze utkají s bulharským Ludogorecem Razgrad. Začnou v Bulharsku 17. srpna, odveta v Plzni se bude hrát 23. srpna.



Západočeši prošli z 3. předkola přes nepříjemný Karabach (0:0, 1:1) a nyní se chystají na boj o postup do hlavní fáze Ligy mistrů.

Zatímco Plzeň bojuje o třetí postup do hlavní fáze Ligy mistrů, Razgrad si v základní skupině zahrál v sezoně 2014/15, kdy postoupil přes Steauu Bukurešť. Letos pětinásobný bulharský šampion vyřadil černohorský celek Mladost Podgorica a pak Crvenou zvezdu Bělehrad až v prodloužení odvety, když oba zápasy skončily remízou 2:2.

"Já bych asi nechtěl do Bulharska, ale předpokládám, že tam pojedeme, když si to nepřejeme," věštil ještě před losem generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek. Nakonec se jeho věštba vyplnila.

Plzeň tak čeká další nepříjemné cestování, jelikož nejbližší letiště je 120 kilometrů od Razgradu ve Varně. Ludogorec je navíc i herně těžkým soupeřem, v kádru má víc Brazilců než Bulharů. S bojem o Ligu mistrů má stejné zkušenosti jako Plzeň, hraje o ni pátý rok v řadě. V roce 2014 pak jeho hráči došli až do osmifinále Evropské ligy, kde nestačili na Valencii.

Plzeň s Razgradem prohrála v lednu 1:2

Razgrad má stabilizovaný kádr, který příliš nemění. Hlavní postavou je brazilský záložník Marcelinho, který již získal bulharský pas a stihl čtyři reprezentační starty. Kapitánem je další bulharský reprezentant Svetoslav Djakov.

V týmu jsou také rumunští reprezentanti Cosmin Moti, Andrei Prepelita a Claudiu Keserü, Kanaďan, Argentinec, Konžan, Ukrajinec, Nizozemec, Portugalec či hráč z Madagaskaru. Postup přes Crvenou zvezdu zajistil hattrickem v odvetě v Srbsku další Brazilec Wanderson.

Plzeň má s Razgradem také poměrně čerstvou zkušenost. V lednu se s ním utkala na soustředění v Turecku a prohrála 1:2. Za soupeře se trefili Marcelinho a Angulo, který už v týmu není, za Plzeň snížil Holenda. Následně s Ludogorcem uhrálo bezbrankovou remízu Brno. V roce 2014 vyhrál Razgrad v přípravě nad Spartou 1:0, o rok později mu Sparta prohru oplatila. Letos v červnu pak bulharský mistr v přípravě porazil i Slavii 2:1.

Los play off Ligy mistrů

Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň, Celtic Glasgow - Hapoel Beer Ševa, FC Kodaň - APOEL Nikósie, Dundalk (Ir.) - Legia Varšava, Dinamo Záhřeb - Salcburk, Steaua Bukurešť - Manchester City, FC Porto - AS Řím, Ajax Amsterodam - FC Rostov, Young Boys Bern - Borussia Mönchengladbach, Villarreal - AS Monako

První zápasy 16. a 17. srpna, odvety 23. a 24. srpna

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Pivarník: Potřebujeme se dostat do herní pohody
Video se připravuje ...

Kozáčik: Hráli jsme na postup a na výsledek, důležité je, že se to zvládlo
Video se připravuje ...

Krmenčík: Trenér teď bude mít klid na práci
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud