Jakub Dvořák
13. srpna 2016 • 22:57

Juliš nedal gól ani za juniorku, teď skolil Bohemians: Už jsem byl nervózní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to on, kdo prolomil pětizápasové čekání, a jako první klasický sparťanský útočník na podzim vstřelil gól. Navíc se branka Lukáše Juliše proti Bohemians 1905 (2:0) započítala jako vítězná. „Byl jsem už lehce nervózní. Přeci jenom útočníci dávají góly,“ přiznal mladý střelec po utkání, že střelecká potence se mu honila hlavou.



Pět zápasů. Tak dlouho trvalo, než se v nové sezoně za klub z Letné prosadil klasický hrot. Dosud na sebe museli odpovědnost brát ostatní. V Ďolíčku však kletbu ukončil 21letý Lukáš Juliš, který přiznal, že se jemu a jeho spoluhráčům v posledních duelech moc nedaří.

„Teď nám to moc nelepí. Na jaře to bylo tak, že do čeho jsme kopli, to skončilo gólem. Třeba na Laziu jsme třikrát vystřelili a byly z toho tři góly. Věřím, že postoupíme do základní skupiny Evropské ligy a bude to už v pořádku,“ vysvětloval střeleckou potenci Juliš.

Bohemians - Sparta: Fryšták vyrazil míč jen k Julišovi, ten trefil odkrytou bránu a Sparta vede
Video se připravuje ...

Ten po bezbrankové remíze v minulém kole s Teplicemi nastoupil také za juniorku, ale střelecky vyšel znovu naprázdno a nervozita s delším čekáním stoupala. „Každý útočník chce dávat góly, a když se mu to nedaří, tak se tak prostě cítí,“ uvedl sparťanský střelec.

Zatímco v posledních dvou kolech Sparta podala nevýrazné výkony a její hra budila rozpaky, proti Bohemians dominovala. „Je to pro nás vzpruha, tady se nikdy nehraje lehce a moc se tu nevyhrává,“ připomněl Juliš jarní utkání, kdy v Ďolíčku Letenští remizovali 2:2. „To už jsme ale neřešili. Přišli noví hráči, Bohemka má v podstatě jiný tým,“ dodal.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Sparta 0:2. Výhru favorita vystřelil Juliš s Dočkalem
Video se připravuje ...

Bohemians - Sparta: Dočkal šel sám na Fryštáka a Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud